Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μικρά και Μεγάλα... Αρχική Βιβλιοθήκης ...«Λυκόφως»,
της Στέφενι Μέιερ!
Για να επιστρέψετε στα Μικρά και Μεγάλα κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

«Λυκόφως», της Στέφενι Μέιερ

Β 

«Λυκόφως», της Στέφενι Μέιερ«Για τρία πράγματα ήμουν απολύτως σίγουρη. Πρώτον, ο Έντουαρντ ήταν βρικόλακας. Δεύτερον, υπήρχε ένα κομμάτι του –και δεν ήμερα πόσο μπορεί να υπερίσχυε αυτό το κομμάτι- που διψούσε για το αίμα μου. Και τρίτον, ήμουν ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα ερωτευμένη μαζί του».
Η Μπέλλα μετακομίζει στο Φορκς, μια μικρή, μονίμως βροχερή πόλη, πιστεύοντας ότι την περιμένει η πιο βαρετή περίοδος της ζωής της. Όμως από τη στιγμή που θα γνωρίσει τον αινιγματικό Έντουαρντ, η ζωή της θα πάρει μια συναρπαστική και τρομακτική τροπή. Γιατί ο Έντουαρντ είναι βρικόλακας, που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διατηρεί την πραγματική του ταυτότητα μυστική στη μικρή κοινότητα του Φορκς. Όμως, κανείς δεν είναι πλέον ασφαλής, και λιγότερο απ’ όλους η Μπέλλα. Το ζευγάρι θα βρεθεί να ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού –ανάμεσα στην επιθυμία και τον κίνδυνο.

Β 

Το νέο παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο

Οι εκδόσεις ΠΛΑΤΥΠΟΥΣ φέρνουν στην Ελλάδα το νέο παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Την σειρά βιβλίων της Στέφενι Μέιερ «Λυκόφως».

Τώρα που ο νεαρός μάγος κρεμάει το σκουπόξυλό του μια νέα περιπέτεια φανταστικής λογοτεχνίας έχει καθηλώσει λεγεώνες αναγνωστών όλων των ηλικιών.

Η σειρά βιβλίων Λυκόφως αφηγείται την ιστορία αγάπης και τις περιπέτειες του Έντουαρντ και της Μπέλλα. Η Μπέλλα είναι μια όμορφη και έξυπνη νεαρή κοπέλα. Ο Έντουαρντ είναι βρικόλακας. Ρίξε μερικούς λυκάνθρωπους, μερικές θανάσιμα επικίνδυνες εμπειρίες και τη σκληρή πολιτική σκηνή του Λυκείου και το αποτέλεσμα είναι συγγραφικό χρυσάφι.

- Φαινομενικές πωλήσεις γνωρίζει η συγγραφέας Στέφενι Μέιερ με τη σειρά βιβλίων της Λυκόφως, Νέα Σελήνη και Έκλειψη.
- Η 'Εκλειψη, το τρίτο βιβλίο της σειράς, κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2007 και έκανε το ντεμπούτο της αμέσως στη Νο. 1 θέση της λίστας μπεστ-σέλερ της USA Today.
- Από τη Νο. 1 θέση έριξε το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ, μόλις τρεις βδομάδες μετά την κυκλοφορία του.
- Πολλοί μιλάνε μάλιστα για το διάδοχο του Χάρι Πότερ αφού και η σειρά Λυκόφως ξεκίνησε κάνοντας δειλά επιτυχία με τον πρώτο τίτλο και αγγίζοντας τα όρια του φαινομένου με το τρίτο βιβλίο.
- Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς έχουν ήδη πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.
- Οι κριτικές λένε: "Ρεαλιστικό, επιδέξιο, περιεκτικό, οι αναγνώστες θα πέθαιναν να χώσουν τα δόντια τους στο Λυκόφως" – Publishers Weekly.
- Τα εκδοτικά δικαιώματα έχουν αγοραστεί από 29 χώρες και
το Λυκόφως είναι ήδη μπεστ-σέλερ στην Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία.
- Η πρώτη ταινία -Λυκόφως- που βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της
σειράς βρίσκεται ήδη στο στάδιο παραγωγής και οι φανατικοί
θαυμαστές περιμένουν ανυπόμονα.
- Η κινηματογραφική εταιρεία Summit ανακοίνωσε: «Είμαστε
πραγματικά ενθουσιασμένοι με τη franchise προοπτική αυτής της
εκπληκτικής ιστορίας Ρωμαίου και Ιουλιέτας».
- Η Στέφενι Μέιερ συνεχίζει να γράφει. Έχει σχεδόν ολοκληρώσει το τέταρτο βιβλίο και ήδη σχεδιάζει το πέμπτο.

Διακρίσεις:
Λίστα Editor’s Choice των New York Times
Λίστα Publisher’s Weekly “Καλύτερα Βιβλία της Χρονιάς” (2005)
Λίστα Amazon “Καλύτερο Βιβλίο της Δεκαετίας... Ως Τώρα”
Teen People “Hot List”
Αμερικάνικος Σύλλογος Βιβλιοθηκών
Λίστες “Top Ten βιβλία για Νεαρούς Ενήλικες” και
“Top Ten βιβλία για Απρόθυμους Αναγνώστες”

Κριτικές:
«Με την αγωνία και τον ρομαντισμό σε τέλεια ισορροπία, αυτή η ιστορία θα κάνει τους αναγνώστες να γυρίζουν με μανία τις σελίδες του σαγηνευτικού ντεμπούτου της Stephenie Meyer».
Publisher’s Weekly

«Η αγωνία κορυφώνεται καθώς η ένταση του μυστικού έρωτα και της σιωπηλής τρυφερότητας μεταμορφώνεται σε έναν τρομακτικό αγώνα επιβίωσης…
Ρεαλιστικό, επιδέξιο, περιεκτικό, οι αναγνώστες θα λαχταρούν να χώσουν τα δόντια τους στο Λυκόφως».
Library Journal

«Ακολουθώντας την παράδοση της Anne Rice... αυτή η σκοτεινή ιστορία αγάπης συναρπάζει».
Booklist

Β 

Πρόλογος πρώτου βιβλίου:

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ιδιαίτερα το πώς θα πεθάνω -αν και είχα αρκετούς λόγους να το κάνω τους τελευταίους μήνες- αλλά ακόμα κι αν το είχα σκεφτεί, δε θα το είχα φανταστεί έτσι.
Κάρφωσα το βλέμμα μου χωρίς ν' ανασαίνω στην άλλη άκρη του δωματίου, στα σκοτεινά μάτια του κυνηγού, κι εκείνος μου το ανταπόδωσε κοιτώντας με με συμπάθεια. Σίγουρα ήταν ένας καλός τρόπος να πεθάνεις, στη θέση κάποιου άλλου, κάποιου που αγαπάς. Μεγαλόψυχος, θα μπορούσε κανείς να πει. Αυτό θα πρέπει να έχει κάποια αξία.
Ήξερα ότι αν δεν είχα πάει στο Φορκς, δε θα βρισκόμουν αντιμέτωπη με το θάνατο τώρα. Αλλά, όσο τρομοκρατημένη κι αν ήμουν, δε γινόταν να μετανιώσω για την απόφαση μου. Όταν η ζωή σού χαρίζει ένα όνειρο που ξεπερνάει όλες σου τις προσδοκίες, δεν είναι σωστό να θρηνείς όταν τελειώνει.
Ο κυνηγός χαμογέλασε φιλικά καθώς ξεκίνησε να έρχεται σιγά-σιγά προς το μέρος μου για να με σκοτώσει.

Β 

Στέφενι Μέιερ:

Στέφενι Μέιερ - Stephenie MeyerΗ προσωπική ιστορία της Στέφενι Μέιερ έχει στοιχεία Σταχτοπούτας. Η ίδια λέει πως ποτέ δεν είχε σκεφτεί να γίνει συγγραφέας. Πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν μια μητέρα που έμενε στο σπίτι με τα τρία μικρά παιδιά της χωρίς καμία πρόθεση να γράψει βιβλίο. Όμως μετά από ένα όνειρο για μια κοπέλα που συζητούσε με ένα γοητευτικό νεαρό βρικόλακα… «Άρχισα να το γράφω για να μην το ξεχάσω. Ήταν μια γλυκιά, τρυφερή στιγμή», περιγράφει. «Όμως υπήρχε και μια σκοτεινή πλευρά γιατί το αγόρι ουσιαστικά παραδεχόταν πόσο ήθελε να τη σκοτώσει από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησε».
Η Μέιερ συνέχισε να γράφει μη έχοντας πει τίποτα σε κανέναν εκτός από την αδερφή της, η οποία την παρότρυνε να προσπαθήσει να εκδώσει το χειρόγραφο.
Σε μια από εκείνες τις σπάνιες ιστορίες επιτυχίας που εμπνέουν όλους τους άνεργους συγγραφείς, η Στέφενι βρήκε ατζέντη και υπέγραψε συμβόλαιο. Εκείνες οι πρώτες δέκα σελίδες του ονείρου έγιναν το κεφάλαιο 13 του πρώτου βιβλίου της σειράς, Λυκόφως, όταν τελικά εκδόθηκε το 2005.
Η επιτυχία της Μέιερ οφείλεται και στην πολύ φιλική και γενναιόδωρη συμπεριφορά της με τους αναγνώστες της. Όταν υπογράφει βιβλία της συγκεντρώνονται χιλιάδες θαυμαστές. Κυρίως όμως οφείλεται στο απολύτως βασικό: πολύ καλή πένα.

Β 
Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωση του πρώτου βιβλίου της σειράς Twilight, Λυκόφως, της Στέφενι Μέιερ κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
Προσφορά αγάπης
Η ιστορία του λαϊκού τραγουδιού
Παράδοση και Ανανέωση στην Βυζαντινή Τέχνη
Αποκριάτικες στολές γρήγορα και εύκολα
Έκθεση γλυπτικής Γιαννούλη Χαλεπά
Ηλεκτρονικό περιοδικό Greek Architects
Συμβουλές, οδηγίες και μυστικά για τον οβελία
Βυζαντινές γυναικείες μορφές
Η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική
Συντροφιά του Χαμομηλιού
Οι Νύμφες
Περιπλανήσεις ανά την Ελλάδα με τις Αμαλία & Βάσω Κ. Ηλιάδη -
Μέρος Ζ
Προτάσεις βιβλίων για δώρο
«Χωρίς τη μητέρα μου», της Τζόις Κάρολ Όουτς
Επιστολές και κριτική για το συγγραφικό έργο της Αμαλίας και Βάσως Κ. Ηλιάδη
«Λυκόφως», της Στέφενι Μέιερ
Πόσο χριστιανικά είναι τα έθιμα των αποκριών
Βυζαντινές γυναικείες μορφές - εικόνες
Γιάννενα - Ιωάννινα
Ιταλία
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β