Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ανακαλύψεις και Εφευρέσεις... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Η SurfaceSound!
Για να επιστρέψετε στις Ανακαλύψεις και Εφευρέσεις κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Διάφορα κάντε κλικ εδώ!
Β 

SurfaceSound - Surface Sound

Πολλές εφευρέσεις και ανακαλύψεις προέκυψαν από κάποιο ατύχημα. Η διασημότερη ανακάλυψη κατά τύχη, που σίγουρα είναι και η πρώτη που έρχεται στο μυαλό κάποιου, είναι η ανακάλυψη της άνωσης και ο Αρχιμήδης που έτρεχε γυμνός και πανευτυχής στους δρόμους φωνάζοντας "Εύρηκα". Μια εφεύρεση που ενδεχομένως να μην είναι ακόμη πολύ διάσημη επειδή είναι πολύ πρόσφατη, αλλά και ενδιαφέρουσα είναι και σίγουρα έχει προκύψει κατά τύχη, ονομάζεται SurfaceSound.

Ο Βρετανικός Στρατός έκανε πειράματα απομόνωσης του ήχου στα στρατιωτικά ελικόπτερα, όμως το αποτέλεσμα των πειραμάτων ήταν ένα κυψελοειδές υλικό που αντί να είναι ηχομονωτικό διέδιδε τον ήχο και έτσι γεννήθηκε η τεχνολογία SurfaceSound - όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο James Bullen της εταιρείας NXT.

Η τεχνολογία SurfaceSound εκμεταλλευεται τη λειτουργία των κατανεμημένων μοντέλων. Το ηλεκτρικό σήμα μετατρέπεται σε δύναμη και προκαλεί κύματα στο πάνελ που με τη σειρά τους δημιουργούν ακουστικά κύματα τα οποία φτάνουν στα αυτιά του ακροατή. Το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε κυριολεκτικά επίπεδα ηχεία ή ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε μια επιφάνεια ως ηχείο, ανοίγει νέους δρόμους στην τεχνολογία ήχου.

Ηχεία με την τεχνολογία SurfaceSound κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, όπως για παράδειγμα στην 32 ιντσών οθόνη Philips 32 PF 9986 ή στο bluetooth σύστημα ανοιχτής ακρόασης για αυτοκίνητο Bluetrek SurfaceSound Compact, αλλά έχει ανακοινωθεί και επικείμενη συνεργασία με την Hallmark για δημιουργία καρτών που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία SurfaceSound (η σειρά "big cards, big sound"), και με την Quicksilver για δημιουργία σχολικών σακιδίων πλάτης. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να λείπουν τα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου: η Toyota ήταν η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε την τεχνολογία SurfaceSound με το Estima minivan κα το FJ Cruiser SUV και ακολούθησε η Citroen με εκδόσεις του C4 Picasso και του Citroen C5 που είναι εξοπλισμένες με ηχεία τεχνολογίας SurfaceSound.

Το αδερφάκι των SurfaceSound ονομάζεται SoundVu, ένα προϊόν που συνδυάζει την τεχνολογία των ηχείων SurfaceSound με την τεχνολογία της οθόνης LCD - το ηχείο και η οθόνη ταυτίζονται και μας γεμίζουν και το μάτι και τα αυτιά.

Επίσημο website της NXT.

Α.Α.

Β 
Β 
Δείτε:
Ταινίες
Βιβλία
Ήξερες ότι...
Ζώα
Φυτά
Μικρά και Μεγάλα
Ανακαλύψεις - Εφευρέσεις
CD Μουσικής
Β 
Δείτε επίσης:
Το υγρό πυρ
SurfaceSound
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β