Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ  
 
 
 
Βίοι Αγίων... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Οι Άγιοι Μάρτυρες Ορέντιος, Φαρνάκιος, Έρωτας, Φίρμος, Φιρμίνος, Κυριάκος και Λογγίνος!
Για να επιστρέψετε στους Βίους Αγίων κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στην Θρησκεία κάντε κλικ εδώ!
 

Οι Άγιοι Μάρτυρες Ορέντιος, Φαρνάκιος, Έρωτας, Φίρμος, Φιρμίνος, Κυριάκος και Λογγίνος

 

Οι Άγιοι Μάρτυρες Ορέντιος, Φαρνάκιος, Έρωτας, Φίρμος, Φιρμίνος, Κυριάκος και Λογγίνος ήταν αδέλφια που έζησαν περί το 301μ.Χ. Η καταγωγή τους ήταν από την Ανατολή και μαζί με 200 νεοσύλλεκτους στρατιώτες εντάχθηκαν στο τάγμα Λεγέανδρο.

Εκείνη την εποχή γινόταν μια επανάσταση των Σκυθών και το τάγμα Λεγέανδρο πέρασε τον ποταμό Δούναβη και πολεμούσε στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιανός είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση επειδή τον είχε καλέσει ο Μαραθώμ, πρώτος των Σκυθών, σε μονομαχία, είτε τον ίδιο, είτε κάποιον απ' τους στρατιώτες του. Δε βρέθηκε όμως κάποιος Ρωμαίος με αρκετό θάρρος κι έτσι επιλέχθηκε ο Άγιος Ορέντιος ως αντίπαλος του Μαραθώμ, επειδή είχε πολεμική εμπειρία, ανδρεία και ιδιαίτερη σωματική δύναμη. Η μονομαχία έγινε και ο Άγιος Ορέντιος βγήκε νικητής.

Ο αυτοκράτορας Μαξιμιανός τον επαίνεσε για το κατόρθωμά του και πρόσφερε θυσίες στα είδωλα. Τότε ο Άγιος Ορέντιος ομολόγησε την πίστη του στον Χριστό κι αρνήθηκε να θυσιάσει στους ψεύτικους θεούς. Επειδή η νίκη ενάντια στους Σκύθες ήταν μεγάλη, ο Μαξιμιανός παρέβλεψε την πράξη του Αγίου, τον τίμησε και του έδωσε τη ζώνη του βαρβάρου ως τρόπαιο. Προσπάθησε επίσης να αλλάξει τη γνώμη του Αγίου Ορεντίου και των αδελφών του κι όταν απέτυχε τους έστειλε στην Αρμενία στην πόλη των Σατάλων.

Ταυτόχρονα ο αυτοκράτορας Μαξιμιανός έστειλε επιστολή στον δούκα της περιοχής να τιμωρήσει τα επτά αδέλφια για να τους πείσει να θυσιάσουν στα είδωλα, ειδάλλως να τους εξορίσει στην Αβασγία και στη Ζηκχία. Πράγματι έτσι έγινε καθώς οι Άγιοι έμειναν ακλόνητοι στην χριστιανική πίστη.

Ο Άγιος Έρωτας απεδήμησε προς Κύριο πρώτος στις 22 Ιουνίου στην περιοχή Παρεμβολή. Ο Άγιος Ορέντιος κοιμήθηκε στο Ρίζιο, όταν οι ειδωλολάτρες έδεσαν στο λαιμό του μία πέτρα και τον έριξαν στην θάλασσα, εμφανίστηκε όμως ο Άγγελος Ραφαήλ, τον έβγαλε απ' την θάλασσα σώο, τον άφησε σε ένα βράχο όπου ο Άγιος Ορέντιος προσευχήθηκε και παρέδωσε το πνεύμα του στον Θεό. Ο Άγιος Φαρνάκιος έφτασε στην Κορδόλη και κοιμήθηκε στις 3 Ιουλίου. Οι Άγιοι Μάρτυρες του Χριστού Φίρμος και Φιρμίνος έφτασαν στην Άψαρο και άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο στις 7 Ιουλίου. Ο Άγιος Κυριάκος αναπαύθηκε στις 14 Ιουλίου στη χώρα των Λαζών. Ο Άγιος Λογγίνος παρέδωσε τη ψυχή του στον Θεό αφού προσευχήθηκε, ενώ βρισκόταν σε ένα καράβι στο Λιβικό Πέλαγος.

Οι Άγιοι Μάρτυρες Ορέντιος, Φαρνάκιος, Έρωτας, Φίρμος, Φιρμίνος, Κυριάκος και Λογγίνος τιμούνται από την Εκκλησία μας στις 25 Ιουνίου.

 
Α.Α.
 
 
Όλοι οι Βίοι των Αγίων
 
Δείτε:
Ύμνοι και Προσευχές
Διάφορα
Βίοι Αγίων
Μεγάλες Εορτές
Ναοί και Μονές
Ορθόδοξα χριστιανικά βιβλία
 
Δείτε επίσης:
Άγιος Ανδρέας
Αγία Βαρβάρα
Άγιος Νικόλαος
Οσία Μαρία η Αιγυπτία
Άγιος Μόδεστος
Άγιος Θεμιστοκλής
Αγία Ματρώνα η Ρωσίδα η αόμματος
Άγιος Αντώνιος
Άγιος Αθανάσιος και Άγιος Κύριλλος
Άγιος Συμεών και Προφήτισσα Άννα
Οσία Μαράνα ή Μαριάννα και Οσία Κύρα
Όσιος Γρηγόριος Παλαμάς
Αγίες Μάρτυρες Σοφία, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη
Άγιος Σώζων
Όσιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας
Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λάρισας
Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος
Οι Άγιοι Μάρτυρες Ορέντιος, Φαρνάκιος, Έρωτας, Φίρμος, Φιρμίνος, Κυριάκος και Λογγίνος
 
 
Αναζήτηση
 
 
 
Up
 
 
 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ