Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου

Β 

Ροδούλα Σερδάρη - ΠαπαϊωάννουΗ Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία της Κύπρου.

Όταν τελείωσε το λύκειο αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με τη μουσική, αφού συνειδητοποίησε τόσο η ίδια όσο και οι καθηγητές της πως ήταν γεννημένη γι’ αυτό. Αργότερα γνώρισε το άλλο της μισό το Γιάννη της επίσης κλασσικό κιθαρίστα, αρραβωνιάστηκαν και τον ακολούθησε στην Αθήνα, όπου συνέχισε τις μουσικές της σπουδές στην κλασσική κιθάρα με δάσκαλο τον Γεράσιμο Μηλιαρέση, αλλά και στα ανώτερα θεωρητικά στο κεντρικό εθνικό ωδείο με δάσκαλο τον Αμάραντο Αμαραντίδη και αργότερα τον Ανδρέα Αργυρού.

Από το 1995 που αποφοίτησε εργάζεται σαν μουσικός σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία, αλλά και ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Με τους μικρότερους και μεγαλύτερους μουσικούς της περνά φανταστικά και μαζί ανεβάζουν κάθε χρόνο μουσικές θεατρικές παραστάσεις με δικά της κείμενα.

Χαίρεται τα απλά και όμορφα πράγματα στη ζωή, όπως το περπάτημα, το παιχνίδι –παίζει σαν παιδί με παιδιά και μεγάλους. Ακόμα απολαμβάνει την παρέα των απλών και αληθινά όμορφων ανθρώπων.

Αναπνέει ακούγοντας μουσική, γράφοντας μουσική και γράφοντας γενικότερα. Έχει ολοκληρώσει ακόμα ένα παιδικό μυθιστόρημα, ένα μουσικοπαιδαγωγικό βιβλίο για μικρά παιδιά, αλλά και δυο μυθιστορήματα ενηλίκων και ψάχνει να τους βρει την καταλληλότερη στέγη.

Έχει επισκεφθεί τη Γιουγκοσλαβία, τη Γερμανία και τη Ν. Αφρική. Θα ήθελε να ταξιδέψει σε όσο πιο πολλά μέρη του κόσμου γίνεται, και να παρατηρήσει όσο πιο πολλές καθημερινότητες γίνεται, γιατί την πνίγει η ιδέα να περάσει τη ζωή της στο ίδιο μέρος.

Το βιβλίο η Αννούλα στην κατασκήνωση είναι το πρώτο της παιδικό μυθιστόρημα, ενώ έχει γράψει και ένα μουσικοπαιδαγωγικό βιβλίο «Μαθαίνω μουσική παίζοντας, τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας» Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας 2004, 2η εκδ. 2006. Το τελευταίο έχει εγκριθεί από το υπουργείο παιδείας για τις σχολικές βιβλιοθήκες.

Ζει στα Μελίσσια μαζί με το Γιάννη της -που όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζει να τη στηρίζει και να τη συμπληρώνει, ενώ ταυτόχρονα σέβεται και το ανεξάρτητο πνεύμα της, και τις δυο κόρες τους.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τη μουσικο-θεατρική εκδήλωση «Ταξίδι στη χώρα της μουσικής» βασισμένο σε μια ιδέα της Ροδούλας Σερδάρη Παπαϊωάννου, για το πεντάγραμμο και τους επτά μουσικούς φθόγγους.

Ταξίδι στη χώρα της μουσικής

Β 
Β 
Για να επικοινωνήσετε με την κυρία Σερδάρη – Παπαϊωάννου χρησιμοποιείστε το email της: [email protected]
Β 
Τα βιβλία της Ροδούλας Σερδάρη - Παπαϊωάννου που έχουν εκδοθεί είναι τα:
Β 

«Μαθαίνω μουσική παίζοντας τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας», Βιβλίο μαθητή,
Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας 2004.

Β 

Β 
Β 

«Μαθαίνω μουσική παίζοντας τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας», Βιβλίο δασκάλου,
Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας 2004.

Β 

Β 
Β 

Η Αννούλα στην κατασκήνωση«Η Αννούλα στην κατασκήνωση»,
Εκδόσεις Κέδρος 2006.

Ποτέ δε θα το πίστευε η Αννούλα πως η εικοσαήμερη παραμονή της σε μια κατασκήνωση, στην οποία μάλιστα είχε πάει με το ζόρι, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της, αλλά και των σχέσεών της με τους γονείς και τους συνανθρώπους της.

«...Η Αννούλα, με έναν καλά κρυμμένο ενθουσιασμό πίσω από ένα ανέκφραστο πρόσωπο, ανέβηκε αργά αργά -παρ' όλο που ήθελε να τρέξει- σε ένα από τα επάνω κρεβάτια και είπε ψυχρά: "Εγώ θα κοιμάμαι εδώ".» Τι ήταν λοιπόν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα; Τι έγινε τελικά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου;

Φτιάξτε το σακίδιό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε είκοσι υπέροχες ημέρες στην κατασκήνωση μαζί με την Αννούλα και τις φίλες της, να τα μάθετε όλα.

Για να διαβάσετε για το βιβλίο της Ροδούλας Σερδάρη - Παπαϊωάννου "Η Αννούλα στην κατασκήνωση", κάντε κλικ εδώ!

Β 
Β 

Η κα. Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου είχε την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει μία συνταγή για τις σελίδες της Ματιάς. Μπορείτε να δείτε αυτήν την συνταγή κάνοντας κλικ εδώ.

Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Διονύσιος Σολωμός
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης
Άννα Κομνηνή
Δημήτρης Χίλιος
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Σιδέρης
Αύγουστος Κορτώ
Πολυχρόνης Κουτσάκης
Κώστας Καρακάσης
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
Βάσω Κ. Ηλιάδη
Λένα Μερίκα
Μάρα Μεϊμαρίδη
Δημήτρης Μπατσιούλας
Μένης Κουμανταρέας
Ειρήνη Καμαράτου Γιαλλούση
Κώστας Καρυωτάκης
Στηβ Μπέρι (Steve Berry)
Ντιν Κουντζ (Dean Koontz)
Ροδούλα Σερδάρη - Παπαϊωάννου
Χρυσούλα Δημητρακάκη
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β