Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Μουσικοί... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Γιώργος Μαζωνάκης!
Για να επιστρέψετε στους Μουσικούς κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Γιώργος Μαζωνάκης

Β 

Γιώργος ΜαζωνάκηςΠαιδί από συνοικία του Πειραιά, ο Γιώργος Μαζωνάκης μεγάλωσε ακούγοντας Στράτο Διονυσίου, Τόλη Βοσκόπουλο, Γιάννη Πάριο, Μαρινέλλα, Χαρούλα Αλεξίου. Πολύ γρήγορα, και σε ηλικία μόλις 15 χρόνων συνειδητοποίησε μέσα από τα μουσικά του ακούσματα ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε, ήταν να ασχοληθεί με το τραγούδι, επαγγελματικά.

Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινά κέντρο της Πάτρας, εκεί που το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram).

Το πρώτο album, που τον ανέδειξε στο χώρο της δισκογραφίας, κυκλοφόρησε το 1993 με τίτλο «Μεσάνυχτα και κάτι», ενώ μια χρονιά μετά κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά «Με τα μάτια να το λες». Το album ξεχώρισε αμέσως και τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου σημείωσαν τεράστια επιτυχία.

Το 1996 ο Γιώργος ηχογραφεί το τρίτο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Μου λείπεις» που σύντομα γίνεται χρυσό, χαρίζοντας στο κοινό μεγάλες επιτυχίες όπως τα: «Τελειώσαμε εδώ», «Και να θες» και το «Φεύγω για μένα».

Γιώργος ΜαζωνάκηςΤο 1997 κυκλοφορεί το cd single «Λουκέτο» -δείγμα από τη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Μαζωνάκη- το οποίο περιλαμβάνει και τη διασκευή του τραγουδιού «Με λένε Γιώργο». Το single γίνεται χρυσό.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το τέταρτο προσωπικό του album «Παιδί της νύχτας» που έγινε αμέσως πλατινένιο. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν από το δίσκο είναι πολλά: «Εδώ», «Παιδί της νύχτας», «Φταίνε οι νύχτες», «Μια συγνώμη δε φτάνει», «Παλιόπαιδο» ενώ το «Ζηλεύω» έγινε το απόλυτο χορευτικό τραγούδι της χρονιάς.

Το 1998 ένα μεγάλο όνειρο του Γιώργου γίνεται χρυσή πραγματικότητα. Πρόκειται για το album “Μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο», με διασκευές παλιών αγαπημένων λαϊκών τραγουδιών όπως τα: «Αργά είναι πια αργά», «Θα με θυμηθείς», «Στο άδειο μου πακέτο» κ.α.. Ιδιαίτερη στιγμή για το δίσκο αλλά και για τον Γιώργο η συμμετοχή της Μαίρης Λίντα στο τραγούδι «Δεν θέλω πια να ξανάρθεις».

Την επόμενη χρονιά ο δημοφιλής τραγουδιστής συμπράττει με το hip-hop συγκρότημα, Goin’ Through συναυλιακά και δισκογραφικά και η συνεργασία τους γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Το cd single με τίτλο «Θέλω να γυρίσω», σε στίχους του Νίκου Βουρλιώτη (Goin’ Through) και μουσική Μιχάλη Παπαθανασίου και Τάκη Μπουγά, σε λιγότερο από δύο μήνες από τη κυκλοφορία του γίνεται πλατινένιο.

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Γιώργος κυκλοφορεί το έκτο προσωπικό του album με τίτλο «Αλλάξανε τα πλάνα μου», που έγινε χρυσό. Από το album ξεχώρισαν τα: «Αλλάξανε τα πλάνα», «Ένα κενό», «Λίγο φώς», και το «Βαριέμαι».

Την άνοιξη του 2001 ο Γιώργος Μαζωνάκης ‘μετακομίζει’ στη δισκογραφική εταιρία ‘HEAVEN’ και εγκαινιάζει τη συνεργασία του με ένα ολοκαίνουργιο cd single με τίτλο [2Χ2], σε μουσική Τάκη Μπουγά και στίχους Νίκου Γρίτση. Το single έγινε χρυσό μέσα σε ένα μήνα κυκλοφορίας.

Το Νοέμβριο του 2001 κυκλοφορεί από την HEAVEN το ολοκληρωμένο album του Γιώργου Μαζωνάκη «ΚΟΙΤΑ ΜΕ» το οποίο γίνεται χρυσό,

Κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς η καριέρα του Γιώργου Μαζωνάκη αποκτά διεθνείς διαστάσεις. Το τραγούδι του «Μου λείπεις» γίνεται ραδιοφωνικό hit στην Ιταλία, μουσικό χαλί στην ιταλική τηλεοπτική καμπάνια της Opel, ενώ το 2πλο cd ‘Yiorgos Mazonakis Best’ που κυκλοφορεί στη χώρα γίνεται πλατινένιο.

Την Άνοιξη του 2002 το album «ΚΟΙΤΑ ΜΕ» επανακυκλοφορεί σε συλλεκτική έκδοση με τον τίτλο «ΚΟΙΤΑ ΜΕ + ΒΕΑΤ» και περιέχει δύο cd’s: το «ΚΟΙΤΑ ΜΕ» και ένα δεύτερο cd το «+ ΒΕΑΤ» με 2 νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική Φοίβου –πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του δημοφιλή ερμηνευτή με τον συνθέτη των επιτυχιών– και remixes επιτυχιών του «Κοίτα με». Το cd γίνεται πλατινένιο.

Το χειμώνα του 2003 ο Γιώργος Μαζωνάκης και ο Φοίβος συναντιούνται στο studio ξανά. Αυτήν τη φορά για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, που έχει τον τίτλο “Σάββατο” και κυκλοφορεί από τη Heaven. Η δισκογραφική τους συνάντηση στέφεται με απόλυτη επιτυχία με αποτέλεσμα να γίνει σύντομα πλατινένια!

Πάνω από μια δεκαετία πλέον, ο Γιώργος Μαζωνάκης πρωταγωνιστεί στο χώρο της μουσικής και της νυχτερινής διασκέδασης, Απόδειξη, η πλατιά συλλογή πλατινένιων δίσκων του, η διαχρονικότητα των τραγουδιών του, η ευρεία προσέλευση του κόσμου στις νυχτερινές εμφανίσεις του. Ο Γιώργος Μαζωνάκης δείχνει να είναι ο μόνος από τους τραγουδιστές της γενιάς του που ‘παίζει’ με την εικόνα και το ρεπερτόριό του, χωρίς να χάνει το λαϊκό προφίλ του, που πιάνει κάθε φορά το σφυγμό της εποχής, που προτείνει και υποστηρίζει πρωτοποριακές ιδέες, που προκαλεί ευχάριστα και κυρίως με ένα αμίμητο προσωπικό στυλ.

Δισκογραφία Γιώργου Μαζωνάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ
HEAVEN MUSIC
2004

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ
HEAVEN MUSIC
2002

ΚΟΙΤΑ ΜΕ
HEAVEN MUSIC
2002

THE BEST OF
UNIVERSAL MUSIC
2001

2x2
HEAVEN MUSIC
2001

ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΜΟΥ
UNIVERSAL MUSIC
1999

ΜΠΡΟΣΤΑ Σ' ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
UNIVERSAL MUSIC
1998

ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
UNIVERSAL MUSIC
1997

ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ
UNIVERSAL MUSIC
1996

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ
UNIVERSAL MUSIC
1994

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ
UNIVERSAL MUSIC
1993

Β 
Δείτε βίντεο κλιπ από τη συναυλία του Γιώργου Μαζωνάκη Mad Secret Concert μαζί με τους Goin Through και τον Σταμάτη Κραουνάκη, αλλά και άλλα τραγούδια του Γιώργου κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (https://www.mazonakis.net) του Γιώργου Μαζωνάκη κάνοντας κλικ εδώ!
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ
Σάκης Ρουβάς
Στέλιος Καζαντζίδης
Μάρκος Βαμβακάρης
Σωτηρία Μπέλλου
Βασίλης Τσιτσάνης
Άκης Πάνου
Μανώλης Χιώτης
Γιάννης Τατασόπουλος
Πωλίνα
Χάρις Αλεξίου
Γιάννης Κότσιρας
Μαριάντα Πιερίδη
Στέλιος Μάξιμος
Νικόλας Άσιμος
Γιώργος Μαζωνάκης
Νίκος Πορτοκάλογλου
Κίτρινα ποδήλατα
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β