Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Ινδιάνικοι μύθοι... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Η αρχή των τελετών θεραπείας!
Για να επιστρέψετε στους Μύθους κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στο Έγραψαν κάντε κλικ εδώ!
Β 

Η αρχή των τελετών θεραπείας
Ινδιάνικος Μύθος της φυλής Apache

Όταν ο Δημιουργός έφτιαξε τη γη, έδωσε σε κάθε πλάσμα, που είχε δημιουργήσει, ένα σημείο της, στο οποίο θα ζούσε και θα ήταν δικό του. Στους προγόνους μας είχε δοθεί ένα τέτοιο μέρος, που όμως δεν τους άρεσε πολύ. Ο Δημιουργός τότε, τους είπε να μεταφερθούν σε μια νέα τοποθεσία. Και έτσι έγινε. Πήγαν στο νέο σημείο, που τους δόθηκε, και εκεί ζούσαν καλά.
Δεν είχε περάσει πολύς καιρός, από την ημέρα που είχαν πάει στην νέα τοποθεσία και δύο άντρες από την φυλή αρρώστησαν και κάθε μέρα γίνονταν όλο και πιο αδύναμοι. Οι υπόλοιποι έμεναν άπραγοι, καθώς κανείς δεν ήξερε, τότε, τίποτα σχετικά με τις αρρώστιες και την θεραπεία τους. Ο Δημιουργός είπε τότε στα μέλη της φυλής: «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους δύο άντρες; Γιατί δεν λέτε μερικά λόγια από πάνω τους;». Κανείς όμως δεν ήξερε τις τελετές θεραπείας.
Τυχαία, τέσσερις άντρες στέκονταν και κοιτούσε ο ένας προς την ανατολή, ο άλλος προς την δύση, ο τρίτος προς τον βορρά και ο τέταρτος προς τον νότο. Ο Δημιουργός πλησίασε τον ένα από αυτούς και του είπε: «Όλα όσα βρίσκονται στην γη, μπορούν να αρρωστήσουν, το καθένα με τον δικό του τρόπο. Υπάρχει όμως τρόπος να θεραπευτούν αυτές οι αρρώστιες».
Τότε ο άντρας κατάλαβε τι έπρεπε να γίνει. Και οι τέσσερις άντρες έμειναν στην θέση που βρίσκονταν. Το πρώτο βράδυ, ο άντρας που κοιτούσε στην ανατολή, άρχισε να ψάλει μια προσευχή, που σκέφτηκε εκείνη την στιγμή. Το δεύτερο βράδυ, ο άντρας που κοιτούσε προς τον νότο, έπαιξε ένα ρυθμό στο τύμπανο του και τραγούδησε. Το τρίτο βράδυ, εκείνος που κοίταγε στην δύση, έψαλε μια προσευχή. Και τέλος το τέταρτο βράδυ, ο άντρας που κοιτούσε τον βορρά, τραγούδησε και έπαιξε ένα ρυθμό με το τύμπανο του. Όλα αυτά δεν τα έκαναν επειδή τα σκέφτηκαν μόνοι τους, αλλά επειδή τους μεταδόθηκαν από τον Δημιουργό.
Μόλις τελείωσε και ο τέταρτος άντρας, ο Δημιουργός τους είπε: «Πηγαίνετε στους δύο άρρωστους άντρες, πείτε μερικά λόγια από πάνω τους και θα γιατρευτούν». Και έτσι έκαναν. Οι τέσσερις πήγαν στους αρρώστους, «δούλεψαν» μαζί τους και οι άρρωστοι θεραπεύτηκαν. Από τότε έχουμε τις τελετές ίασης, που γιατρεύουν διάφορων ειδών αρρώστιες.

Σ.Κ.

Β 
Β 
Δείτε:
Ποίηση
Νανουρίσματα
Πεζά
Μύθοι
Τραγούδια
Μελέτες
Β 
Δείτε επίσης:
Γιατί ο τυφλοπόντικας ζει κάτω από την γη
Πως δημιουργήθηκαν τα κουνούπια
Πως δημιουργήθηκαν οι πεταλούδες
Γιατί η κουκουβάγια έχει μεγάλα μάτια
Το κογιότ και η αρχή του θανάτου
Πως το κογιότ απόκτησε την πονηριά του
Η αρχή των τελετών θεραπείας
Τα παιδιά του Ήλιου
Ο λαγός που πολέμησε τον Ήλιο
Β 
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β