50γρ. μπλε τυρί
250γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό πατάτες
200γρ. σελινόριζα
1 κρεμμύδι ξερό
4 κούπες ζωμό λαχανικών (2 κύβους)
Λίγο βούτυρο
Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και την σελινόριζα και τα κόβουμε σε κύβους ή σε μπαστούνια πάχους ενός δακτύλου. Κόβουμε και το κρεμμύδι σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, τη σελινόριζα και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για είκοσι λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Με το μπαστούνι κοπής λιώνουμε τα λαχανικά μας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τριμμένο το μπλε τυρί, λίγο αλάτι εάν χρειάζεται και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε πάνω μερικά κρουτόν και είναι έτοιμη.