Ματιά

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες

Νέα Βίντεο Υλικά που θα χρειαστούμε: Χρωματιστά κανσόν χαρτόνια Λευκές κάρτες επισκεπτηρίου (κάρτ βιζίτ) Πολύχρωμες μπογιές Ένα ψαλίδι Ένα κοπίδι ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες   Νέα Βίντεο Είναι μια […]

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες

Υλικά που θα χρειαστούμε:
Χρωματιστά κανσόν χαρτόνια
Λευκές κάρτες επισκεπτηρίου (κάρτ βιζίτ)
Πολύχρωμες μπογιές
Ένα ψαλίδι
Ένα κοπίδι

 

Είναι μια πολύ εύκολη κατασκευή, που γίνεται με μικρή βοήθεια – επίβλεψη από τον γονέα ή τον δάσκαλο και μπορούν να την φτιάξουν ακόμη και τα πολύ μικρά παιδιά.

Οι ευχετήριες κάρτες μας αυτές δεν θα πρέπει να γίνουν σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Αποφασίζουμε για το αν η κάρτα που θα φτιάξουμε θα είναι κάθετη ή οριζόντια και κόβουμε, με ένα ψαλίδι, το χαρτί μας (χαρτόνι κανσόν) στο μέγεθος που θέλουμε. Με ένα κοπίδι κάνουμε τέσσερις διαγώνιες τομές στην μπροστινή πλευρά της κάρτας μας -παράλληλες ανα ζεύγος μεταξύ τους- έτσι ώστε να μπαίνουν εκεί οι γωνίες της καρτ βιζίτ και να στέκεται έτσι πάνω στην ευχετήρια κάρτα μας. Αυτό είναι και το μοναδικό σημείο της κατασκευής όπου χρειάζονται οι μικροί μας φίλοι της βοήθεια κάποιου μεγάλου.

Το παιδί μας μπορεί να ζωγραφίσει ότι θέλει στην καρτ βιζίτ και όταν τελειώσει το αριστούργημά του, βάζουμε την κάθε γωνία του επισκεπτηρίου στις εγκοπές και η ευχετήρια κάρτα είναι έτοιμη! Συνεχίζουμε κάνοντας κι άλλες κάρτες ώστε κανείς να μην μείνει παραπονεμένος! Οι καρτ βιζίτ είναι φθηνές και άφθονες ώστε να μην υπάρχει κανένα άγχος για το αν πάει κάτι στραβά στην ζωγραφιά. Εξάλλου, όπως λέει και ο διάσημος τηλεοπτικός ζωγράφος Bob Ross, στην τέχνη δεν υπάρχουν λάθη, υπάρχουν ευχάριστα ατυχήματα. Καλή επιτυχία!

Α! Και μην ξεχάσουμε… ανάλογα με το τι θέμα θα επιλέξουμε να ζωγραφίσουμε, αυτή η ευχετήρια κάρτα μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες γιορτές και περιστάσεις. 🙂

 
 

Δείτε το: Αφιέρωμα της Ματιάς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Δείτε επίσης το κείμενο: Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα