Ματιά

Χαρτί περιτυλίγματος

Υλικά που θα χρειαστούμε: Άσπρο χαρτί ΦΤΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ 1 ΚΛΙΚ δες όλες τις εταιρείες Μια ωραία ιδέα για να έχουμε στη στιγμή χαρτί περιτυλίγματος είναι να το φτιάξουμε έτσι ώστε να μην φαίνεται […]

Χαρτί περιτυλίγματος

Υλικά που θα χρειαστούμε:

Άσπρο χαρτί

Μια ωραία ιδέα για να έχουμε στη στιγμή χαρτί περιτυλίγματος είναι να το φτιάξουμε έτσι ώστε να μην φαίνεται πρόχειρο αλλά να είναι μια χειροποίητη δημιουργία. Και μην ξεχνάτε! Τέρμα πια στα ίδια πακέτα των δώρων που είναι όλα αγορασμένα από τα ίδια συνήθως καταστήματα και που για να ξεχωρίσουμε το ένα από το άλλο πρέπει να κοιτάμε συνέχεια τις ετικέτες τους!

Αντί για κορδέλα ή φιόγκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαμβακερό λεπτό σπάγκο, ή να πλέξουμε με το βελονάκι ένα μακρύ κορδόνι, κλωστές ραψίματος ή κεντήματος ή και λίγο μαλλί.

Υπάρχουν πολλών ειδών σφραγίδες με όμορφα σχέδια σε κάθε σπίτι, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά. Φτιάχνουμε λοιπόν μοτίβα είτε με την ίδια σφραγίδα σε διαφορετικό χρώμα μελάνι, είτε με το ίδιο χρώμα τα απλώνουμε σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.
Δεν έχουμε σφραγίδες αλλά έχουμε μελάνι; Τα δάχτυλά μας θα κάνουν μικρά πουά πάνω στο χαρτί κι έτσι αν μη τι άλλο θα κάνουμε ένα πολύ προσωπικό δώρο.
Δεν υπάρχει μελάνι στο σπίτι σας; Κανένα πρόβλημα! Βουτήξτε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και αρχίστε τη δημιουργία!
Το χαρτί περιτυλίγματος που θα φτιάξετε δεν πρέπει να είναι “μπουκωμένο” με πολλά σχέδια και χρώματα το εντυπωσιακό θα είναι το λευκό χρώμα του και τα όμορφα σχέδια που θα δημιουργήσετε πάνω του.
Πως; δεν έχετε χρώματα; Όλα καλά! Θα επιστρατεύσουμε τα περιοδικά. Κόψτε και κολλήστε σχεδιάκια φτιαγμένα από το πολύχρωμο χαρτί των περιοδικών.
Μήπως βρίσκονται χρωματιστές κόλλες στο σπίτι σας; Να μια ωραία λύση. Κόψτε ένα κίτρινο χαρτί σε σχήμα σύννεφου για να γίνουν τα μαλλιά. Δύο μπλε ή πράσινες, ή μαύρες κουκίδες να κάνουν τα μάτια. Δύο κόκκινα χειλάκια ή ένα μεγάλο χαμόγελο. Κολλήστε τα πάνω στο λευκό χαρτί με το οποίο έχετε τυλίξει το δώρο σας και… έτοιμο! Ότι κι αν περιέχει το δέμα, οι εντυπώσεις θα έχουν κλαπεί από το περιτύλιγμα.
Μήπως σας βρίσκονται νερομπογιές ή τέμπερες; η ζωγραφική σας θα μπορεί να γίνει πιο αφηρημένη και σοβαρή. Να έχετε μόνο υπ’ όψιν σας πως θα χρειαστεί ελάχιστο νερό ώστε να μην μουσκέψει το χαρτί και λίγη ώρα για στέγνωμα μετά. Τα χαρτιά περιτυλίγματος που θα φτιάξετε θα είναι μοναδικά, ξεχωριστά, χειροποίητα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι και σίγουρα αξιολάτρευτα.

 
 

Δείτε το: Αφιέρωμα της Ματιάς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Δείτε επίσης το κείμενο: Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάνοντας κλικ εδώ!

 

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές μπορείτε να πάρετε και βλέποντας τα βίντεο με οδηγίες, που έχουμε επιλέξει για εσάς, κάνοντας κλικ εδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα