Category: Συνταγές

Συνταγές της Ματιάς: εύκολες και νόστιμες συνταγές που όλοι θέλουν να δοκιμάσουν. Οι καλύτερες συνταγές με μια Ματιά!

Συνταγές Μαγειρικής και Συνταγές Ζαχαροπλαστικής

Ντολμαδάκια με παϊδάκια αρνίσια, του Κώστα Καρακάση

Ντολμαδάκια με παϊδάκια αρνίσια, του Κώστα Καρακάση

Ένα αυθεντικό Πολίτικο φαγητό που έκανε η γιαγιά Ουρανία! Είναι ένα πραγματικά ΘΕΪΚΟ φαγητό και γεια στα χέρια σας αν το καταφέρετε… Δεν σας βάζω “δύσκολα” έτσι; Με αγάπη… από την Βασιλεύουσα!

Γεμιστά καλαμαράκια ή σουπιές, του Κώστα Καρακάση

Γεμιστά καλαμαράκια ή σουπιές, του Κώστα Καρακάση

Η συνταγή μου για σήμερα είναι γεμιστά καλαμαράκια ή και σουπιές… Τα υλικά είναι τα ίδια, μόνο που για τις σουπιές είναι περισσότερα λόγω…”μεγέθους”. Και κάτι ακόμα. Στην φωτογραφία βλέπεται μεγάλα καλαμάρια μαγειρεμένα σε “παραλλαγή”. Δηλαδή, αντί την ντομάτα που μπαίνει στην κανονική συνταγή, εδώ τα έκανα κρασάτα, που είναι εξ ίσου υπέροχα!

Πουρές ο Μεγαλοπρεπής, του Κώστα Καρακάση

Πουρές ο Μεγαλοπρεπής, του Κώστα Καρακάση

Ένας διαφορετικός πουρές που σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε όλα τα ψητά κρέατα ή πουλερικά, από τον συγγραφέα της καρδιάς μας Κώστα Καρακάση. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!!!

Χαλβάς της Βαλιντέ, του Κώστα Καρακάση

Χαλβάς της Βαλιντέ, του Κώστα Καρακάση

Χαλβάς της Βαλιντέ: Γινόταν αποκλειστικά για τον Σουλτάνο και την μητέρα του την Βαλιντέ και ήταν μεγάλο προνόμιο να «κεραστεί» σε κάποιον φιλοξενούμενο. Την συνταγή την έδωσε στην γιαγιά μου η ίδια η τελευταία Βαλιντέ Σουλτάνα!

Νηστίσιμα ατομικά κεκάκια, του Ορφέα

Νηστίσιμα ατομικά κεκάκια, του Ορφέα

Υπέροχα ατομικά νηστίσιμα κεκάκια με τη συνταγή που μας έδωσε ο καλός μας φίλος ο Ορφέας. Με το δάγκωμα σκάνε ΟΛΑ τα αρώματα στο στόμα πλημμυρίζοντας τον ουρανίσκο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αυγομεζές (ή τι να κάνω τα αυγά που μου περίσσεψαν από το Πάσχα)

Αυγομεζές (ή τι να κάνω τα αυγά που μου περίσσεψαν από το Πάσχα)

Το Πάσχα πέρασε και εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις μας έχουν μείνει και αρκετά βαμμένα πασχαλινά αυγά που δεν ξέρουμε πως να καταναλώσουμε. Η συνταγή αυτή θα σας λύσει αυτό το “πρόβλημα” στο πι και φι!

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Σουβλίζοντας για λίγους ή με λίγα (Τεχνικές μαγειρικής)

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ή μπορεί τα άτομα με τα οποία θα μοιραστείτε το πασχαλιάτικο γεύμα να είναι λίγα, εμείς σας δίνουμε ιδέες για το πως να σουβλίσετε μισό αρνί (ή κατσίκι) ή πως να σουβλίσετε κομμάτια αρνιού (ή κατσικιού).

Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση

Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση

Μια ακόμα συνταγή του συγγραφέα Κώστα Καρακάση! Υπέροχα γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες που σερβίρονται με μια ωραία πράσινη σαλάτα, γιατί είναι ένα χορταστικό πιάτο και ένα ωραίο λευκό ξερό κρασί!