Αρωματικές βάφλες .: Γλυκά .: Ματιά
 

Αρωματικές βάφλες

Υπέροχες, λαχταριστές, αρωματικές βάφλες εύκολα και γρήγορα! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!

Γράφει: Matia Gr
Αρωματικές βάφλες

Αρωματικές βάφλες

Υλικά:

250γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
40γρ. ζάχαρη
2 αυγά
4 κουταλιές ανθόνερο
50ml γάλα
100γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα του αλευριού τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα χτυπώντας καλά να μη σβολιάσει και συνεχίζουμε προσθέτοντας το βούτυρο, το ανθόνερο, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένας πολτός λείος.
Απλώνουμε το μείγμα μας σε βαφλιέρα και ψήνουμε για 3-5 λεπτά την κάθε βάφλα. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι ή απλώνουμε σιρόπι σοκολάτα, ή αφήνουμε την όρεξή μας και την φαντασία μας να μας οδηγήσουν στο τέλειο συνοδευτικό της βάφλας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.