Αυγουλάκια γεμιστά .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Αυγουλάκια γεμιστά

Ένα πολύ γευστικό ορεκτικό στο οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αυγά που μας έχουν περισσέψει από το Πάσχα.

Γράφει: Matia Gr
Αυγουλάκια γεμιστά
Υλικά:

8 αυγά βρασμένα σφιχτά
2 αγγουράκια τουρσί
3 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά κάπαρη ξαρμυρισμένη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Ελάχιστο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

Στύβουμε λίγο να φύγει η άλμη από τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε τα αυγά από το τσόφλι και τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Αφαιρούμε τους κρόκους τους. Σε ένα μούλτι βάζουμε τα αγγουράκια, τη κάπαρη, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τους κρόκους. αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τοποθετούμε τα άσπρα ασπράδια των αυγών σε μια πιατέλα. Με το μείγμα από το μούλτι γεμίζουμε τα αυγά μας και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μέχρι να τα σερβίρουμε τα φυλάσσουμε μέσα στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.