Βάφλες (ή τηγανίτες) στο τηγάνι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Βάφλες (ή τηγανίτες) στο τηγάνι

Μια συνταγή για βάφλες χωρίς να χρειάζεται να έχουμε συσκευή για βάφλες! Πιστέψτε με, ένα μεγάλο πρόβλημα λύθηκε!

Γράφει: Matia Gr
Βάφλες (ή τηγανίτες) στο τηγάνι
Υλικά:

1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/4 κούπας γιαούρτι
2 μεγάλα αυγά
2 βανιλέτες
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα (σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
Λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε όλους αρέσουν οι βάφλες! Δεν είναι εύκολο όμως να έχουμε μια βαφλιέρα στο σπίτι μας. Αυτή η συνταγή μας λύνει αυτό το πρόβλημα. Θα χρειαστούμε ένα τηγάνι για ψητά, ξέρετε, αυτό με τις ραβδώσεις. Εάν δεν έχουμε ούτε αυτό τότε απλά θα φτιάξουμε ωραίες, παχιές τηγανίτες με όλη τη γεύση της βάφλας όμως.
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τις βανιλέτες, το γιαούρτι και το μηλόξυδο. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Απλώνουμε λάδι ή βούτυρο πάνω στο τηγάνι μας και με μια κουτάλα ρίχνουμε μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. Ψήνουμε για τέσσερα περίπου λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό και με μια σπάτουλα γυρίζουμε απαλά την βάφλα μας να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Μόλις ετοιμαστεί την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.