Βασιλόπιτα της κυρά Λένης .: Διασήμων .: Ματιά
 

Βασιλόπιτα της κυρά Λένης

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο Βασίλης και ο Άι Βασίλης», της Ελένης Λιντζαροπούλου!

Γράφει: Matia Gr
Βασιλόπιτα της κυρά Λένης
Υλικά:

3 αβγά μεσαίου μεγέθους
300γρ. ζάχαρη
125γρ. λιωμένο βούτυρο
30ml ελαιόλαδο
1 λοβό βανίλια
Χυμός από 1 πορτοκάλι
250γρ. αλεύρι
20γρ. μπέικινγκ πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ελάχιστο γαρύφαλλο
Κανέλα σε σκόνη
Υλικά για το γλάσο:
100γρ. ζάχαρη άχνη
20ml ασπράδι αβγού
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη ως να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα ανακατεύοντας με πλαστική κουτάλα και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα του κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για λιγότερο από 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με το γλάσο που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη.

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Ο Βασίλης και ο Άι Βασίλης», της Ελένης Λιντζαροπούλου!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.