Γιαουρτογλυκό .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Γιαουρτογλυκό

Δροσιστικό με υπέροχη γεύση και επίγευση, αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο ενός λουκούλλειου γεύματος!

Γράφει: Matia Gr
Γιαουρτογλυκό
Γιαουρτογλυκό
Υλικά:

1 φρουι ζελέ Ανανάς
1 κονσέρβα ανανά (μικρή)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη σκόνη του φρουί ζελέ και ένα ποτήρι καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή ταχύτητα (να μην κάνει αφρό). Προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο χυμό ανανά από το υγρό της κονσέρβας ανανά. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως αλλά να μην πήξει. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε κόβουμε σε κομματάκια λίγο από τον ανανά και το ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε από πάνω τις ροδέλες του ανανά σε όποιο σχέδιο μας αρέσει. Και είναι έτοιμο!!!

Το γιαουρτογλυκό εκτός από ελαφρύ, γευστικό και δροσιστικό, είναι το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα τραπέζι με πολλά κρεατικά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.