Καρυδόπιτα

Καρυδόπιτα

Υλικά:

8 αυγά
8 κουταλιές χοντροκομμένο καρύδι
8 κουταλιές ζάχαρη
8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι:
1 1/2 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέικιν, τη φρυγανιά, το καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά τα δύο μείγματα. Λαδώνουμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει λίγο και μετά συνεχίζουμε στους 150. Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Με αυτό το σιρόπι περιχύνουμε την ψημένη καρυδόπιτα.

Σχετικά άρθρα