Κρεμόπιτα καρύδας

Κρεμόπιτα καρύδας

Εύκολη στην παρασκευή και πεντανόστιμη στην κατανάλωση. Δοκιμάστε αυτή την διαφορετική κρεμόπιτα με γεύση καρύδας και… καλή σας όρεξη!

Υλικά:

1/2 λίτρο γάλα
1/2 κούπα αλεύρι
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
120γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
90γρ. καρύδα τριμμένη
4 αυγά
2 βανίλιες
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο ακόμη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι, την καρύδα, τα αυγά και το γάλα και τα χτυπάμε ξανά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή μία φόρμα. Αδειάζουμε το μείγμα της κρεμόπιτας με καρύδα μέσα του, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου.