Αφράτα λουκουμαδάκια

Αφράτα στρογγυλά λουκουμαδάκια πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη ή και με ότι άλλο θα θέλατε, φτιάχνετε ακολουθώντας τα βήματα αυτής της απλής συνταγής. Δοκιμάστε τα!

Share
Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας νερό
1 κουταλιά βούτυρο (σε θερμ. δωματίου)
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1-2 βανίλιες
1 κουταλάκι κονιάκ
Λάδι για τηγάνισμα
Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αυγά και σε ένα μπωλ και αφήνουμε τα ασπράδια να σταθούν για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το κονιάκ και τα ανακατεύουμε. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή, ίσα να σχηματίζονται σχήματα πάνω της. Ανακατεύουμε ελαφρά με σπάτουλα την μαρέγκα μέσα στο μείγμα του αλευριού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φριτέζα και ρίχνουμε μέσα κουταλάκια ζύμης όχι πάρα πολλά κάθε φορά. Τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινήσουν. Αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα σερβίρουμε ζεστά!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ