Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Ψωμί με προζύμι, πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα, τα υλικά της συνταγής μας. Μιας συνταγής ιδανικής για ένα περιποιημένο πρωινό ή κολατσιό με γεύση που θα λατρέψετε.

Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Υλικά:

1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί με προζύμι
6-8 κουταλιές νουκρέμα φουντουκιού
4 κουταλιές βούτυρο
2 μεγάλες μπανάνες
Λίγα φουντούκια χοντροκομμένα
Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες, απλώνουμε πάνω τους το βούτυρο και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα της νουκρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη. Στη συνέχεια απλώνουμε και την υπόλοιπη νουκρέμα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τις αραδιάζουμε πάνω στις φέτες με την πραλίνα φουντουκιού. Εάν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο σιρόπι καραμέλας πάνω στις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment