Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Ψωμί με προζύμι, πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα, τα υλικά της συνταγής μας. Μιας συνταγής ιδανικής για ένα περιποιημένο πρωινό ή κολατσιό με γεύση που θα λατρέψετε.

Share

Υλικά:

1 μεγάλη φρατζόλα ψωμί με προζύμι
6-8 κουταλιές νουκρέμα φουντουκιού
4 κουταλιές βούτυρο
2 μεγάλες μπανάνες
Λίγα φουντούκια χοντροκομμένα
Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες, απλώνουμε πάνω τους το βούτυρο και τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά μέχρι να φρυγανιστούν. Βγάζουμε το ψωμί από τον φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα της νουκρέμα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ακόμη. Στη συνέχεια απλώνουμε και την υπόλοιπη νουκρέμα. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τις αραδιάζουμε πάνω στις φέτες με την πραλίνα φουντουκιού. Εάν θέλουμε ρίχνουμε ελάχιστο σιρόπι καραμέλας πάνω στις μπανάνες. Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ