Δίπλες, της Βούλας

Last modified date

Δίπλες, της Βούλας

Φτιάξτε ονειρεμένες δίπλες με την συνταγή που μας έστειλε η Βούλα Τσολάκου. Επειδή τρώγονται μετά μανίας, πατήστε λίγο φρένο… για να μην μεταφερθούν οι δίπλες από το πιάτο στην περιφέρεια σας!

Υλικά:

2 αυγά
1 ποτήρι κρασιού ούζο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο αλάτι
Μέλι
Ελαιόλαδο
Κανέλα
Καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, ρίχνουμε το ούζο και προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει ζύμη που πλάθεται. Ανοίγουμε φύλλο όσο μπορούμε πιο λεπτό και κόβουμε μικρά κομμάτια. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ρολλάροντας τα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι από ένα φλυτζάνι νερό και δύο μέλι. Μετά το σιρόπιασμα ρίχνουμε κανέλα και τριμμένο καρύδι.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βούλα Τσολάκου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!