Κρέπες με άρωμα πορτοκάλι – λεμόνι (light)

Light κρέπες με υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού και λεμονιού. Απλά... ακαταμάχητες!

Share
Υλικά:

500ml γάλα
250γρ. αλεύρι
3 αυγά
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη

Εκτέλεση:

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με βούτυρο ή μαργαρίνη (μόνο στην αρχή και ελαχιστότατο).
Πλένουμε και σκουπίζουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και παίρνουμε το ξύσμα τους. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το ξύσμα και κάνουμε ένα λακουβάκι στη μέση των υλικών μας. Εκεί ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με πιρούνι προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα φροντίζοντας να μην σβωλιάσει το μείγμα μας. Ζεσταίνουμε καλά το τηγανάκι μας και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας ώστε να δημιουργηθεί λεπτή στρώση ζύμης πάνω του. Με προσοχή ξεκολλάμε την κρέπα και την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά (δείτε την τεχνική για κρέπες). Στη συνέχεια τις διπλώνουμε “μαντιλάκι” και τις σερβίρουμε. Εάν θέλουμε γλασάρουμε φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού για ντεκόρ αλλά εάν τις καταναλώσουμε… δεν θα είναι πια περιορισμένες οι θερμίδες 😉

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ