Μπαμπάς σε ταψί, της Μαρίας

Μπαμπάς σε ταψί, της Μαρίας

Δοκιμάστε τον μπαμπά σε ταψί, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Μαρία Παρασκευά, και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!

Υλικά για ένα μέτριο ταψί:

5 αυγά
1 φλιτζάνα ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Υλικά για το σιρόπι:
2 φλιτζάνες ζάχαρη
3 φλιτζάνες νερό
Υλικά για τη γέμιση:
1 κουτί garni διπλό
Γάλα όσο λέει το κουτί

Εκτέλεση:

Χτυπώ αυγά με ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνω και το αλεύρι σιγά σιγά με το μπέικιν καθώς και τις βανίλιες. Σε ένα μέτριο ταψί βουτυρωμένο και καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνω το μίγμα και ψήνω στην κάτω σχάρα στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ χτυπώ την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο. Φτιάχνω και το σιρόπι και το αφήνω να χλιαρίσει.
Βγάζω τον μπαμπά από τον φούρνο τον αφήνω λίγο και αφού τον χωρίσω στη μέση σιροπιάζω την κάθε φέτα χωριστά και ενώνω με την σαντιγί. Διακοσμώ όπως θέλω (σαντιγί, κερασάκια, νιφάδες σοκολάτας κ.α).

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment