Μυρωδάτα σπιτικά λουκούμια

Λουκουμάκια! Γλυκιά συνοδεία στο καφεδάκι μας, κέρασμα οικονομικό που διατηρείται για πολύ καιρό, γευστικά και μυρωδάτα σπιτικά λουκούμια!

Share

Υλικά:

100γρ. κορν φλάουρ
400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι ροδόνερο ή ανθόνερο
25γρ. ανάλατα φυστίκια Αιγίνης
50γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150ml νερού και τη ζάχαρη (την κρυσταλλική) και τα αφήνουμε να βράσουν.
Στη συνέχεια σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 75 γραμμάρια του κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και 350ml νερού και ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά. Βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα μας να πήξει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και του προσθέτουμε και το μείγμα του σιροπιού-καραμέλας λίγο λίγο ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά με μίξερ ή με αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και το αφήνουμε να κοχλάσει πριν του χαμηλώσουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει για 45 λεπτά ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Το μείγμα μας τώρα θα έχει πήξει και θα έχει πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και το ροδόνερο, την κανέλα και τα φυστίκα Αιγίνης.
Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα 25 γραμμάρια κορν φλάουρ που μας έμειναν με την άχνη ζάχαρη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το 1/3 περίπου από το μείγμα του μπωλ μας. Ρίχνουμε το καυτό μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνουμε ισόπαχα. Αφήνουμε τα λουκούμια να κρυώσουν και να σταθούν όλο το βράδυ. Την επομένη, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι που το έχουμε αλείψει με λάδι κόβουμε σε κύβους τα λουκούμια μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ξανά μέχρι την επόμενη μέρα.
Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης-κορν φλάουρ και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ