Ντόνατς

Μια συνταγή για νόστιμα, σπιτικά ντόνατς. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και γεμίστε τα με μαρμελάδα, πραλίνα φουντουκιού ή και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη, τρούφα σοκολάτας ή γλασάρετέ τα. Το σίγουρο είναι πως η γεύση τους θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Share

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ. βούτυρο ή μισό βιτάμ εκτός ψυγείου
1/2 κούπα ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1-2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μισό λίτρο (500γρ.) χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, τις βανίλιες το αλάτι και τέλος το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε τα ντόνατς μας σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε -σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη ή με καθαρή πετσέτα- για μία περίπου ώρα να φουσκώσουν. Τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε λάδι που να καλύπτει τουλάχιστον τη μέση του ύψους τους. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε με ζάχαρη ή γεμισμένα με μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ