Τάρτα λεμονιού για του Αγίου Βαλεντίνου

Μιας και, όπως λένε, ο έρωτας περνάει από το στομάχι... φτιάξτε μια υπέροχη τάρτα λεμονιού για την ημέρα των ερωτευμένων!

Share
Υλικά για την βάση:

200γρ. αλεύρι
100γρ. φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
20γρ. πούδρα αμυγδάλου
75γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
3 λεμόνια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
3 αυγά και 2 κρόκους αυγών
100γρ. φρέσκο βούτυρο
120γρ. ζάχαρη άχνη
Υλικά για τη μαρέγκα:
2 ασπράδια αυγών
120γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση της τάρτας:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια παχιά κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το αυγό και χτυπάμε ξανά καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την σκόνη από τα αμύγδαλα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο για μία ώρα. Όταν ξεκουραστεί η ζύμη μας την ανοίγουμε με έναν πλάστη και την στρώνουμε πάνω σε μια ταρτιέρα. Τρυπάμε όλη τη βάση με ένα πιρούνι, την σκεπάζουμε με ένα αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε πάνω της βάρος. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 175 βαθμούς στη μεσαία σχάρα και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και το βάρος και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά. Βγάζουμε την βάση της τάρτας από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Θα φτιάξουμε τώρα την κρέμα λεμονιού:
Παίρνουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και το χυμό από τα τρία. Παίρνουμε τον χυμό τους (είναι περίπου 120γρ.) και τον ρίχνουμε σε μια γαλατιέρα προσθέτοντας και το ξύσμα. Βράζουμε τον χυμό για τρία λεπτά και τον απομακρύνουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το βούτυρο και τη ζάχαρη και το προσθέτουμε αργά αργά ανακατεύοντας έντονα στην γαλατιέρα με τον χυμό του λεμονιού. Ξαναβάζουμε το σκεύος μας σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Τότε την ρίχνουμε πάνω στην βάση της τάρτας και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Θα φτιάξουμε την μαρέγκα μας:
Χτυπάμε καλά δύο ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και τρεις σταγόνες λεμόνι προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και με αυτό φτιάχνουμε μικρές ροζέτες που να σχηματίζουν καρδούλα, καρδούλες ή οτιδήποτε θέλουμε χωρίς να καλύπτεται απαραίτητα όλη η τάρτα λεμονιού μας.
Βάζουμε την τάρτα μας στο γκριλ για πολύ λίγο (πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ροδίζει πολύ ξαφνικά) να πάρει χρώμα η μαρέγκα μας. Σερβίρουμε και εντυπωσιάζουμε και με την παρουσίαση και με την γεύση.

This post was last modified on 25 Απριλίου 2019 17:37

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

Προσευχή υπέρ της ειρήνης του κόσμου

Έχουμε ξεχάσει τον Θεό και χάνουμε την ειρήνη

13 Οκτωβρίου 2019

Η Mariah Riddlesprigger και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνουν γονείς!

Το ανακοίνωσε η Mariah Riddlesprigger στο Instagram

12 Οκτωβρίου 2019

Να είστε εραστές και όχι ζευγάρι, Πάμπος Ευσταθίου

Να μην ξεχνάτε να είστε εραστές... Με τους ανθρώπους, με την δουλειά, με τις στιγμές, με την ζωή...

10 Οκτωβρίου 2019

“Δυο Πορτραίτα”, Γαλάτεια και Νίκος Καζαντζάκη

Δυο πεζά ποιήματα, της Γαλάτειας και του Νίκου Καζαντζάκη, που ανήκουν στο κίνημα του αισθητισμού

10 Οκτωβρίου 2019

Ομορφιά, Εξυπνάδα και Διαφορετικότητα, της Δανάης Μπάρκα

be yourself no matter what they say, όπως τραγούδησε κι ο Sting

2 Οκτωβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ