Τάρτα φράουλα με καρδούλες

Μια τάρτα γεμάτη καρδούλες και γλύκα από μαρμελάδα φράουλα. Φτιάξτε την για του αγίου Βαλεντίνου ή οποιαδήποτε ημέρα! Κάθε ημέρα είναι μέρα γιορτής για τους ερωτευμένους!

Share

Υλικά:

500γρ. μαρμελάδα φράουλα
500γρ. αλεύρι και λίγο ακόμη
1 1/2 βούτυρο φρέσκο (375γρ.)
1/2 – 3/4 κούπας παγωμένο νερό 120 – 180γρ.
1 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ μας αναμειγνύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το δουλεύουμε για να γίνει μείγμα φροντίζοντας να μην κουράσουμε τη ζύμη μας. Τώρα ρίχνουμε με αργή σταθερή λεπτή ροή το παγωμένο νερό (την μισή κούπα) ενώ δουλεύουμε το μείγμα για όσο λιγότερο χρόνο γίνεται. Εάν η ζύμη μας είναι εύθρυπτη προσθέτουμε λίγο από το υπόλοιπο παγωμένο νερό. Βγάζουμε τη ζύμη μας από τον κάδο, απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας λίγο αλεύρι και την βάζουμε πάνω του. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια. τα απλώνουμε λίγο με τον πλάστη, τα τυλίγουμε ξεχωριστά σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σταθούν για τουλάχιστον μία ώρα. Αργότερα ανοίγουμε σε κύκλο την πρώτη δόση της ζύμης μας (για σκεύος 20 περίπου εκατοστών) υπολογίζοντας πως θα πρέπει να καλύψει και τα πλαϊνά. Στρώνουμε την ζύμη μας στη φόρμα και φτιάχνουμε όποιο σχέδιο θέλουμε στο γύρω γύρω μέρος της. Εάν η μαρμελάδα φράουλα είναι πάρα πολύ πηχτή την αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές νερό και την ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη μας. Στον πάγκο εργασίας μας ανοίγουμε με τον πλάστη και το δεύτερο μέρος της ζύμης μας. Κόβουμε με κουπ πατ καρδούλες και τις στολίζουμε όμορφα πάνω στην μαρμελάδα φράουλας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου. Αφήνουμε να σταθεί και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.

This post was last modified on 25 Απριλίου 2019 17:49

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ