Ματιά

Τηγανίτες

Οι τηγανίτες είναι συνδεδεμένες με κάθε σπέσιαλ πρωινό: κυριακάτικο, εορταστικό ή… δοκιμάστε τις και καλή σας ημέρα. Και απόγευμα βέβαια να τις φάτε εξακολουθούν να είναι θεσπέσιες.

Τηγανίτες

Υλικά:

1/2 κιλό αλεύρι
2 κούπες γάλα
4 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ούζο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αραβοσιτέλαιο
Μέλι με καρύδια ή ζάχαρη ή τρούφα σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα λακουβάκι στο κέντρο του και εκεί μέσα ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας το ούζο. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο ακόμη νερό, περίπου μισή με μία κούπα ώστε το μείγμα μας να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί καλά και εκεί μέσα ρίχνουμε κουταλιές – κουταλιές χυλού. Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε την τηγανίτα μας από την άλλη και όταν ψηθεί και από εκεί βγάζουμε τις τηγανίτες μας σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Σε μια άλλη πιατέλα αραδιάζουμε τις τηγανίτες και τις περιχύνουμε με μέλι ή τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα