Φοντύ σοκολάτας

Τόσα τα μάτια όσο και ο ουρανίσκος σας θα δώσουν ένα άνετο δεκάρι σε αυτή τη συνταγή. Δοκιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία! :)

Share

Υλικά:

350γρ. σοκολάτας (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σας)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές μέλι
Κομμάτια φρούτων ή και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί βάζουμε το μέλι με την κρέμα γάλακτος, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα μας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα. Εάν θέλουμε να γίνει λίγο πιο “λεπτή η επικάλυψη πάνω στα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί και είτε μεταφέρουμε σε δοχείο φοντύ (fondue) το μείγμα μας για να το μεταφέρουμε στο τραπέζι, είτε βουτάμε ένα ένα τα φρούτα μας (βοηθάει ένα ξύλινο καλαμάκι αν θέλουμε να έχει όλο το φρούτο επικάλυψη) μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε να σταθούν για να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη. Εάν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους και να τα πασπαλίσουμε μόλις βγουν από την λιωμένη σοκολάτα.

This post was last modified on 25 Απριλίου 2019 17:48

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ