Χαλβάς σιμιγδαλένιος λεμονιού

Ένα φανταστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς γεύση λεμονιού. Δοκιμάστε τον!

Share
Υλικά:

1 κούπα σιμιγδάλι
1/2 κούπα βούτυρο ή λάδι ή μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
2 κουταλάκια ροδόνερο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 2 κούπες νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και το ροδόνερο και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι (περίπου 10-15 λεπτά). Κατόπιν το αφήνουμε να χλιάνει.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε -ανακατεύοντας συνεχώς- λίγο λίγο το σιρόπι, να το πάρει όλο. Φορμάρουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά λεμονιού σε ελάχιστα βουτυρωμένο σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ