Ένας γλυκός χιονάνθρωπος

Last modified date

Ένας γλυκός χιονάνθρωπος

Ένας γλυκός χιονάνθρωπος

Ένας γλυκός χιονάνθρωπος που θα διακοσμήσει το γιορτινό χειμωνιάτικο τραπέζι σας και θα τον γευτείτε λίγο λίγο έχοντας για κουτάλι μπισκότα και φετούλες μήλου. Δοκιμάστε τον!

Υλικά:

350γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια)
1/2 κούπα βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας αλεύρι
1/2 κούπα σταγόνες λευκής σοκολάτας
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα θρυμματισμένες καραμέλες βουτύρου (σκληρές)
1/2 κούπα αμύγδαλα τριμμένα
1 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
Υλικά για γαρνιτούρα:
Μπισκότο σοκολάτας γεμιστό
Σταγόνες σοκολάτας ή κόκκοι καφέ
Μπισκότα
Μήλο και λίγο χυμό λεμονιού ή άλλα σκληρά φρούτα
Μια καραμέλα μαλακή πορτοκαλί χρώμα
Κόκκινο κορδόνι γλυκόριζας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την ζάχαρη άχνη και το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει αφράτο και λείο. Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και βάζουμε το μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε. Εάν δεν έχει λιώσει βάζουμε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δεύτερα ακόμη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το μείγμα του κριμ τσιζ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και την καραμέλα και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε για μία ώρα στην κατάψυξη. Το χωρίζουμε σε δύο άνισα μέρη. Φτιάχνουμε μια μπάλα μικρή και μια μπάλα μεγάλη βάζοντας τις αντίστοιχες ποσότητες μέσα σε διαφανή μεμβράνη και πλάθοντάς τις. Όταν δώσουμε το επιθυμητό σχήμα τις αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Βγάζουμε τη διαφανή μεμβράνη και κυλάμε τις μπάλες μέσα σε ένα μπωλ γεμάτο με τριμμένη καρύδα να ντυθούν με αυτήν από όλες τις πλευρές τους. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τις μπάλες ώστε να δημιουργηθεί ένας χιονάνθρωπος και τον γαρνίρουμε. Συνοδεύουμε με άφθονα μπισκότα και λεπτές φετούλες μήλου (που έχουμε βουτήξει στο χυμό λεμονιού) για να τα βουτάτε στον γλυκό χιονάνθρωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment