Φραντζολάκια μερέντας

Φραντζολάκια μερέντας

Φραντζολάκια μερέντας

Φραντζολάκια πραλίνας φουντουκιού, αφράτα και μαλακά που η γεύση τους ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

6 κούπες αλεύρι
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα γάλα χλιαρό
1/2 κούπα λάδι
1 αυγό (χωρισμένο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Μερέντα (πραλίνα φουντουκιού)
Υλικά για πασπάλισμα:
Ζάχαρη ή τρούφα ή αμύγδαλο φιλέ κτλ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα μεγάλο δοχείο βάζουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, το ασπράδι του αυγού, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά και ζυμώνουμε καλά. Εάν χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμη προσθέτουμε. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει σε ευρύχωρο δοχείο -σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη- σε απάνεμο και ζεστό μέρος. Όταν φουσκώσει η ζύμη μας την χωρίζουμε σε ισομεγέθη μπαλάκια. Με τα χέρια μας ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό σχήμα και μέσα βάζουμε ένα κουταλάκι κρύα μερέντα. Κλείνουμε το πιτάκι μας πολύ προσεκτικά, το πλάθουμε σε φραντζολάκι και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί με την πλευρά που έχουμε κλείσει να εφάπτεται με το χαρτί (κάτω πλευρά). Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγη ζάχαρη και με το μείγμα αυτό αλείφουμε τα φραντζολάκια μας. Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή περίπου ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Σχετικά άρθρα