Μπισκοτόκρεμα σπιτική για μεγάλα παιδιά

Μπισκοτόκρεμα σπιτική για μεγάλα παιδιά

Μπισκοτόκρεμα σπιτική για μεγάλα παιδιά

Μια μπισκοτόκρεμα, καλύτερη από Μερέντα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε βούτες με φρούτα, να την απλώνουμε στο ψωμί και γενικά τρώγεται μετά μανίας. Συνήθως τρώγεται με το κουταλάκι πριν καν βγει από το βάζο όπου πρέπει να την φυλάσσουμε.

Υλικά:

225γρ. μπισκότα απλά (μιράντα, κανέλας, ότι μας αρέσει)
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο ή βούτυρο καρύδας
Λίγη βανιλέτα
Λίγη κανέλα
Λίγη καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, λίγη από τη βανιλέτα, την κανέλα και αν θέλουμε λίγη καστανή ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα μας ξανά. Τέλος ρίχνουμε και λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να αποκτήσει την υφή που προτιμάμε. Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με πλήρες γάλα.
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε και άλλα μπαχαρικά (γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο κτλ) ή και τζίντζερ τριμμένο φρέσκο ή σε σκόνη. Είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα που μας έχουν ξεμείνει ή δεν είναι πια τραγανά. Αρκεί να τα περάσουμε για λίγα λεπτά από τον φούρνο πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να αποκτήσουν την τραγανότητά τους. Αν την θέλουμε ακόμη πιο υγιεινή την φτιάχνουμε με σπιτικά κουλουράκια. Η μπισκοτόκρεμα φυλάσσεται στο ψυγείο για μία εβδομάδα περίπου. Κανείς όμως δεν άντεξε για να το μετρήσει… το πολύ την τρίτη μέρα έχει καταναλωθεί! Καλή απόλαυση!