Σταφιδοκέικ – Κέικ με σταφίδες, της Χριστίνας

Σταφιδοκέικ – Κέικ με σταφίδες, της Χριστίνας

Το σταφιδοκέικ είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ με σταφίδες που έχει την τιμητική του τις ημέρες της νηστείας. Ακολουθήστε την συνταγή που σας προτείνουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα το φτιάχνετε και θα το απολαμβάνετε τόσο τις μέρες που νηστεύετε όσο και τις υπόλοιπες. Την συνταγή για το κεικ με σταφίδες μας έδωσε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι μπλε
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 1/2 φλιτζάνι πορτοκαλάδα amita
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
1 φλιτζάνι τριμμένο καρύδι
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις σταφίδες και ύστερα τις βάζουμε να μουλιάσουν σε ένα μικρό μπωλάκι μαζί με το κονιάκ. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τρίτο μπωλ χτυπάμε καλά το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια συγκεντρώνουμε στο μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε λίγη αμίτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για 30 έως 45 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment