1 1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1/2 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
2 αυγά
3 μπανάνες
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την επικάλυψη:
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος light
6 κουταλιές σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά βούτυρο
1 βανίλια
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τη σόδα. Πολτοποιούμε τις μπανάνες. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη μπανάνα και κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πενήντα λεπτά με μια ώρα.
Φτιάχνουμε τώρα την επικάλυψη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την καστανή ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και να κάνει το μείγμα μας μικρές φυσαλίδες. Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο, ανακατεύουμε να διαλυθεί και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε για δυό τρία λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Τέλος ανακατεύουμε και αφήνουμε να έρθει σε κανονική θερμοκρασία. Όταν βγει το κέικ μας από το φούρνο, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με την επικάλυψη χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.