Categories: Κέικ

Τσιζκέικ ροδάκινο

Ένα τσιζκέικ απολαυστικό και μυρωδάτο που κορώνα στο κεφάλι του έχει το φρούτο του καλοκαιριού, το ροδάκινο. Δοκιμάστε το και θα σας καταπλήξει!

Share

Υλικά για το κέικ:

2-3 ροδάκινα
1 1/2 κούπα αλεύρι
100γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
Υλικά για την γέμιση:
225γρ. κριμ τσιζ
1/4 κούπας ζάχαρη
1 αυγό
2 βανίλιες
Υλικά για το πασπάλισμα:
1/3 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα αλεύρι
5 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το πασπάλισμα:
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι στην αρχή και με τα δάχτυλα στη συνέχεια, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το βούτυρο μέσα σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε τη γέμιση:
Σε ένα δοχείο χτυπάμε το κριμ τσιζ με την ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Τώρα θα φτιάξουμε την βάση του τσιζκέικ ροδάκινου:
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τέλος το στραγγιστό γιαούρτι και χτυπάμε για ένα λεπτό το πολύ ακόμα. Τώρα προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φετούλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με σούστα με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε ελαφρά τα πλάγιά της. Αδειάζουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα της βάσης και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης. Στρώνουμε τις φετούλες του ροδάκινου από πάνω και τέλος πασπαλίζουμε με το μείγμα για το πασπάλισμα. Ψήνουμε το τσιζκέικ ροδάκινο για τρία τέταρτα με μία ώρα περίπου μέχρι να βγαίνει καθαρό το ξυλάκι από το κέντρο του γλυκού. Στη συνέχεια αφήνουμε το τσιζκέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε για να το σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Κριτική», Στέλιος Αντωνιάδης

Με γραφή ρυθμική, μελωδική, στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης, ο Στέλιος Αντωνιάδης μεταδίδει μέσα από το χαρτί…

23 Αυγούστου 2019 20:17

«Θάλασσα φωτιά», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Ένα μυθιστόρημα αισθηματικό, αστυνομικό, επίκαιρο κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών…

23 Αυγούστου 2019 19:40

«Καυτό», Μπιλ Μπάφορντ

Το βιβλίο αυτό διηγείται ιστορίες πάθους. Όνειρα, πιστεύω, ουτοπίες, τρέλες μονομανίες.

23 Αυγούστου 2019 19:04

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους», Μαριλένα Παπαϊωάννου

Μπαλκόνι στον κόσμο συνιστά το βιβλίο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους». Δημιουργική καταφυγή σε εποχές κρίσης και παρακμής σαν τη…

23 Αυγούστου 2019 18:33

«Τα απομεινάρια μιας μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο προάγγελος της «Λίστας Σίντλερ»…

23 Αυγούστου 2019 17:54

«…Ή το αβγό την κότα;», Κάρλο Φραμπέτι

Ας μη σταματήσουμε να ρωτάμε ή ν' αναρωτιόμαστε, επειδή κάποια ερώτηση μας φαίνεται χαζή: και μόνο το γεγονός ότι διαμορφώθηκε…

23 Αυγούστου 2019 17:30

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ