Εργολάβοι (αμυγδαλωτά)

Last modified date

Εργολάβοι (αμυγδαλωτά)

Εργολάβοι (αμυγδαλωτά)

Ένα αγαπημένο γλυκό με χρυσό χρώμα ιδανικό για κέρασμα και για μέρες γιορτινές και επίσημες.

Υλικά:

150γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
300γρ. ζάχαρη
75γρ. σιμιγδάλι ψιλό
225γρ. αμύγδαλα φιλέ
6 ασπράδια αυγού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά την σκόνη αμυγδάλου με το σιμιγδάλι. Ρίχνουμε προσεκτικά αυτό το μείγμα μέσα στο μπωλ που έχουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις και διπλώματα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε κουταλιές από το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν. Οι εργολάβοι μας είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment