Μακαρόν καρύδας

Σε όσους αρέσει η καρύδα είναι βέβαιο ότι θα αρέσουν και τα μακαρόν αυτής της συνταγής. Είναι πολύ γευστικά και ξεχωριστά! Τι λέτε; Θα τα δοκιμάσετε;

Share
Υλικά:

2 2/3 κούπες τριμμένη καρύδα
1/4 κούπας αλεύρι
2/3 κούπας ζάχαρη
4 ασπράδια αυγών
1 βανιλέτα
Σοκολάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Σε ένα βαθύ μπωλ αναμειγνύουμε την καρύδα, την ζάχαρη και το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανιλέτα και τα ασπράδια των αυγών και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι ή ένα κουταλάκι (ανάλογα με τι μέγεθος θέλουμε να έχουν) ρίχνουμε μια κουταλιά μείγματος πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται καφέ οι άκρες της καρύδας. Αφαιρούμε τα μακαρόν καρύδας από το ταψί όταν κρυώσουν.
Εάν επιθυμούμε λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα και βουτάμε την βάση του κάθε μακαρόν μέσα της. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε με τη λιωμένη σοκολάτα διάφορα σχέδια πάνω στα μακαρόν καρύδας ή και να μας βοηθήσει να κολλήσουμε διάφορα διακοσμητικά π.χ. καρδούλες ή πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια ή διάφορα ζαχαρωτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ