Ματιά

Πιπεράτα σοκολατένια μπισκότα για να συνοδεύουμε τον καφέ μας

Υλικά: 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κούπα σκόνη κακάο 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 6 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία […]

Πιπεράτα σοκολατένια μπισκότα για να συνοδεύουμε τον καφέ μας

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
4 βανίλιες
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες (σαν το φιλέ αλλά με τη φλούδα τους)
1/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας υγείας
3/4 κούπας σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το κακάο, το πιπέρι καγιέν, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Μόλις χτυπηθούν καλά και αφρατέψουν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ μας σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χαμηλώνοντας ταχύτητα, μέσα στο μπωλ προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταγόνες από τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τα αναμειγνύουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα χαρτί ψησίματος. Με αλευρωμένα χέρια χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Πλάθουμε 2 μπαστούνια έτσι ώστε να είναι πεπλατυσμένα. Βρέχουμε τα χέρια μας και στρώνουμε το πάνω μέρος των μπαστουνιών μας ώστε να γίνει πιο ομαλό. Κατόπιν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Χαράζουμε διαγώνια παράλληλες φέτες 2.5 πόντων τα μπαστούνια μας ώστε να ψηθούν ευκολότερα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν για 5 λεπτά. Κόβουμε τα μπαστούνια εκεί που τα έχουμε χαράξει και τα στρώνουμε με το πλάι τους στην κόλλα ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 ακόμη λεπτά. Τα μπισκότα μας είναι έτοιμα και τραγανά. Τα φυλάμε αφού κρυώσουν καλά σε δοχείο αεροστεγές.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα