Σπειροειδή (ή στριφογυριστά) κουλουράκια κανέλας

Last modified date

Σπειροειδή (ή στριφογυριστά) κουλουράκια κανέλας

Σπειροειδή (ή στριφογυριστά) κουλουράκια κανέλας

Μπισκότα κανέλας με σπειροειδές σχέδιο που πραγματικά με την γεύση τους, το άρωμά τους, αλλά και με την εμφάνισή τους σε κάνουν να τα τριγυρνάς διαρκώς!

Υλικά:

250γρ. βούτυρο
1/3 ζάχαρη
3/4 ζάχαρη άχνη
1 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 αυγό
2 βανίλιες
2 1/4 κούπες αλεύρι
Υλικά για τη γέμιση:
6 κουταλιές βούτυρο
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά μέλι
2 κουταλάκια κανέλα
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια

Εκτέλεση:

:
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε πολύ καλά να ασπρίσει και να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα απαλά. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε πάνω του τη ζύμη, το καλύπτουμε με άλλο ένα χαρτί και με πλάστη (ή γυάλινο μπουκάλι) ανοίγουμε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο.
Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για την γέμιση των μπισκότων κανέλας ανακατεύοντας κατά διαστήματα με κουτάλι ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο φύλλο της ζύμης για μπισκότα και το τυλίγουμε ρολό (σαν χαλί). Σκεπάζουμε την ζύμη μας με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή τουλάχιστον ώρα να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι λεπτές ισόπαχες φέτες και τις ψήνουμε σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί στους 185 βαθμούς για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να χρυσοροδίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα κανέλας να κρυώσουν εντελώς και τα απολαμβάνουμε ή τα φυλάσσουμε σε κουτί για μπισκότα.