Γλυκό σταφύλι, της Γεωργίας

Γλυκό σταφύλι, της Γεωργίας

Υλικά:

2 κιλά σταφύλι
1 κιλό ζάχαρη
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τα σταφύλια σε βραστό νερό και όταν κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τους βγάζουμε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη με 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το σιρόπι αυτό να δέσει. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα το σταφύλι με ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα για το άρωμα και δένουμε το γλυκό χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου. Καλύτερη ποικιλία σταφυλιού για γλυκό του κουταλιού σταφύλι είναι η ποικιλία φράουλα.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Γεωργία και την ευχαριστούμε πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment