Categories: Κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού κεράσι, της γιαγιάς Στέλλας

Υπέροχο γλυκό κεράσι με τη συνταγή της γιαγιάς Στέλλας.

Share
Υλικά:

1 κιλό πετροκέρασα
4 φλυτζάνια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια μας και τους αφαιρούμε κοτσάνια και κουκούτσια. Σε μαι κατσαρόλα βάζουμε μισό φλυτζάνι νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε μέσα και τα κεράσια μας. Αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις κρυώσουν αρκετά, βγάζουμε τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το ζουμί ξανά μέχρι να δέσει καλά. Τότε ρίχνουμε μέσα τα κεράσια μας, αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να βράσουν όλα μαζί και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Όταν κρυώσει το γλυκό μας εντελώς, το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς.

Τη συνταγή μας έστειλε η Στέλλα Ροζάκη την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την ιστοσελίδα της, «Στέλλα», κάνοντας κλικ εδώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Ουφόψαρα», Δημήτρης Μελικέρτης

Το νέο βιβλίο του ταλαντούχου Δημήτρη Μελικέρτη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τον Νοέμβριο του 2018. Ο τίτλος του είναι «Ουφόψαρα»…

26 Ιουνίου 2019 10:08

Mariah Riddlesprigger: ποιο είναι το κορίτσι του Αντετοκούνμπο;

Η Mariah Riddlesprigger είναι η αγαπημένη του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

25 Ιουνίου 2019 21:47

«Αναμνήσεις ενός ναυτεργάτη», Γιώργος Π. Μενεξής

Τον Ιούλιο του 2018 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Περίπλους, μια πολύ ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία. Συγγραφέας της -και φυσικά κεντρικό πρόσωπο- είναι…

25 Ιουνίου 2019 18:47

«Μυστικά βιώματα στην Αγία Γη», Σοφία Κιόρογλου

Ελάτε αδελφοί να κάνουμε γιορτάσι γιατί ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

24 Ιουνίου 2019 09:31

Άγιος Χαράλαμπος – Ποίημα

...ένα ποίημα του Ελισαίου Καπαδόπουλου.

24 Ιουνίου 2019 08:02

«Η μπαλάντα της Ζηνοβίας», Ελένη Σβορώνου

Τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική ένα υπέροχο προεφηβικό ανάγνωσμα της Ελένης Σβορώνου με εικονογράφηση της Μαιρηλίας…

24 Ιουνίου 2019 07:31

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ