Μαρμελάδα Μανταρίνι

Τώρα που τα μανταρίνια είναι φθηνά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας μια υπέροχη μαρμελάδα που θα κρατήσει το άρωμά τους για όλο τον χρόνο

Share
Υλικά:

1 κιλό μανταρίνια κλημεντίνες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα μανταρίνια και το λεμόνι καλά και τα κόβουμε σε τρίφτη για τσιπς έτσι ώστε να γίνουν πολύ λεπτές ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τα μανταρίνια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα που περιέχει 2 λίτρα νερό. Τα αφήνουμε εκεί για άλλη μια μέρα. Στη συνέχεια τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 40 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και δυναμώνοντας τη φωτιά τα βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου ώσπου να δέσει η μαρμελάδα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού την ανακατεύουμε κατά διαστήματα και όποτε χρειάζεται την ξαφρίζουμε. Γίνεται μια μαρμελάδα ελαφρά πικρή που αφήνει όμως υπέροχη γεύση στο στόμα.

This post was last modified on 16 Μαΐου 2019 01:56

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

ΤΕΙΘ – Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης – Σίνδος, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα

Φωτογραφίες από το ΤΕΙΘ - Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στη Σίνδος, Θεσσαλονίκη.

18 Σεπτεμβρίου 2019

Κέικ με φρέσκες φράουλες

Σπάνιο είδος κέικ με λαχταριστές φρέσκιες φράουλες! Υπέροχο, φρουτένιο και πεντανόστιμο!

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Walter Summerford, ο Roy Sullivan και τα χτυπήματα του κεραυνού

Οι άνθρωποι που δέχτηκαν τα περισσότερα χτυπήματα από κεραυνό στη ζωή τους.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Ναύπακτος

Φωτογραφίες από τη Ναύπακτο.

4 Σεπτεμβρίου 2019

Παστίτσιο

Ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων. Παστίτσιο το κλασσικό και... τα λόγια είναι περιττά!

4 Σεπτεμβρίου 2019

T2 3D Battle Across Time HD

Mini Sequel για το Terminator 2 Judgement Day

3 Σεπτεμβρίου 2019

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ