Μαρμελάδα Ροδάκινο

Share
Υλικά:

1 κιλό ροδάκινα
500γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια Gelfix

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το gelfix και τα ανακατεύουμε καλά. Τα κομμένα ροδάκινα μαζί με το μείγμα από το μπωλ, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε το μείγμα καθ’ όλη την διάρκεια του βρασμού και το κατεβάζουμε από την φωτιά όταν έχει ελαφρώς πήξει. Όταν κρυώσει, θα έχει πήξει εντελώς. Την μαρμελάδα μας την διατηρούμε στο ψυγείο.
Να σημειώσουμε ότι το Gelfix είναι φυτική πηκτίνη και θα την βρείτε σε όλα τα Super Market, στο τμήμα με τα υλικά ζαχαροπλαστικής π.χ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τριμμένη καρύδα, τρούφα σοκολάτα, κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Φράνκεσταϊν ή Ο σύγχρονος Προμηθέας», Μέρι Σέλεϊ

Το βιβλίο «Φράνκεσταϊν ή Ο σύγχρονος Προμηθέας» είναι μια παραβολή για την εποχή μας, μια ανθεκτική προφητεία, μια αξιοσημείωτα οξυδερκής…

21 Αυγούστου 2019 13:09

Μαντινάδες – Ελισαίος – 13

Τις μαντινάδες αυτές μας τις έστειλε ο Ελισαίος Καπαδόπουλος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

21 Αυγούστου 2019 11:41

Ο άφρων πλούσιος – Ποίημα

...ένα ποίημα του Ελισαίου Καπαδόπουλου.

21 Αυγούστου 2019 11:29

Ο Ζακχαίος – Ποίημα

...ένα ποίημα του Ελισαίου Καπαδόπουλου.

21 Αυγούστου 2019 11:19

Φαχίτας (fajitas) με κοτόπουλο και πιπεριές

Μια υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο που πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας για να μας χαρίσει μια ξεχωριστή γεύση! Δοκιμάστε την…

21 Αυγούστου 2019 10:32

«Χωρίς μνήμη», Πίτερ Κάρεϊ

Το βιβλίο αυτό είναι ένα κάλεσμα προς τους Αυστραλούς συγγραφείς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη συλλογική αμνησία…

20 Αυγούστου 2019 18:43

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ