Κέικ ροδάκινου, της Στέφης

Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι 1,5 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο 1,2 φλυτζάνια ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1,5 φλυτζάνι γάλα 4 ροδάκινα Λίγη ζάχαρη ακόμα 1,2 φλυτζάνια πελτέ μήλου Νέα Βίντεο Ρόδος Εκτέλεση: Νέα Βίντεο Βάζουμε το […]

Γράφει: Matia Gr
Κέικ ροδάκινου, της Στέφης

Υλικά:

2 φλυτζάνια αλεύρι
1,5 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο
1,2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κρόκους αυγών
1,5 φλυτζάνι γάλα
4 ροδάκινα
Λίγη ζάχαρη ακόμα
1,2 φλυτζάνια πελτέ μήλου

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μπωλ και ανοίγουμε στο κέντρο ένα λακκάκι. Ρίχνουμε μέσα τα τέσσερα επόμενα κατά σειρά υλικά και τα χτυπάμε με πιρούνι. Παίρνουμε μέρα λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε τη ζύμη. Τη βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάζουμε πάνω κυκλικά τα ροδάκινα (αφού τα καθαρίσουμε και να κόψουμε σε λεπτές φέτες). Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Ζεσταίνουμε το πελτέ μήλου και τον ρίχνουμε στα ροδάκινα. Σερβίρουμε το κέικ σκέτο ή γαρνιρισμένο με κρέμα σαντιγί.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Στέφη Σπύρου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα