Μπισκότα με αμύγδαλα και ξερά φρούτα

Share
Υλικά:

1 3/4 κούπας αποξηραμένα κεράσιαδαμάσκηνα, βερίκοκα, ροδάκινα κλπ)
1/2 κούπα λικέρ Αμαρέτο (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά (3 ολόκληρα και 1 για το άλειμμα)
2 κουταλάκια βανίλια
3/4 κούπας ξεφλουδισμένα κομμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές χοντρόκοκκη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα κεράσια και το λικέρ σε μέτρια προς το χαμηλό φωτιά. Ανακατεύουμε που και που μέχρι τα κεράσια να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά. Στραγγίζουμε κρατώντας 2 κουταλιές από το υγρό. Αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με λικέρ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπωλ. Σε άλλο μπωλ βάζουμε το βούτυρο (πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ για δύο περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο. Βάζουμε και τα 3 αυγά, ένα ένα. Προσθέτουμε και το υγρό (σιρόπι) από τα κεράσια και σιγά σιγά το περιεχόμενο του άλλου μπωλ (με το αλεύρι) ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και τα αμύγδαλα.
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε τη ζύμη στη μέση. Πλάθουμε το κάθε μισό σε ένα μασούρι με πάχος 6-7 πόντους και μήκος 30 πόντους. Πατάμε τα μασούρια να γίνουν με ύψος 1 περίπου εκατοστό. Βάζουμε τα μασούρια σε ένα αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με την χοντρόκοκκη ζάχαρη.
Τα ψήνουμε για 35 λεπτά γυρνώντας τα από την άλλη πλευρά στο μισό του χρόνου. Μετά τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά πάνω σε σχάρα. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 150. Κόβουμε κάθε μασούρι λοξά σε 16 – 18 κομμάτια. Απλώνουμε τα κομμάτια στη σχάρα ξαπλωμένα (όχι όρθια) και τα ψήνουμε για 8 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα ψήνουμε για ακόμη 8 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να γίνουν τραγανά. Φυλάσσονται σε ειδικό δοχείο μέχρι μια βδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Το κορίτσι που διάβαζε στο μετρό», Κριστίν Φερέ Φλερύ

Ένας βιβλίο, ύμνος στο καλό βιβλίο. Διαβάστε το.

25 Αυγούστου 2019 13:04

«Κριτική», Στέλιος Αντωνιάδης

Με γραφή ρυθμική, μελωδική, στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης, ο Στέλιος Αντωνιάδης μεταδίδει μέσα από το χαρτί…

23 Αυγούστου 2019 20:17

«Θάλασσα φωτιά», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Ένα μυθιστόρημα αισθηματικό, αστυνομικό, επίκαιρο κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών…

23 Αυγούστου 2019 19:40

«Καυτό», Μπιλ Μπάφορντ

Το βιβλίο αυτό διηγείται ιστορίες πάθους. Όνειρα, πιστεύω, ουτοπίες, τρέλες μονομανίες.

23 Αυγούστου 2019 19:04

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους», Μαριλένα Παπαϊωάννου

Μπαλκόνι στον κόσμο συνιστά το βιβλίο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους». Δημιουργική καταφυγή σε εποχές κρίσης και παρακμής σαν τη…

23 Αυγούστου 2019 18:33

«Τα απομεινάρια μιας μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο προάγγελος της «Λίστας Σίντλερ»…

23 Αυγούστου 2019 17:54

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ