Παγωτό βερίκοκο

Υλικά: 750 γρ. κρέμα γάλακτος 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 4-5 αυγά 1 κιλό βερίκοκα 4 βανίλιες Νέα Βίντεο Επίκαιρα Εκτέλεση: Νέα Βίντεο Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βερίκοκα. Τα περνάμε από το μπλέντερ για […]

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό βερίκοκο

Υλικά:

750 γρ. κρέμα γάλακτος
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
4-5 αυγά
1 κιλό βερίκοκα
4 βανίλιες

Πατήστε "Μου αρέσει" για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι!

Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βερίκοκα. Τα περνάμε από το μπλέντερ για λίγη ώρα ώστε να μην λειώσουν τελείως. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα αυγά και τους χτυπάμε σε ένα μπωλάκι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μη βράσει. Παίρνουμε λίγη ποσότητα από την κρέμα και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπωλάκι με τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ για να μην «κόψει». Έχοντας βγάλει από τη φωτιά τη κρέμα, προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε έντονα. Ξαναβάζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Όταν πήξει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν γίνει και αυτό προσθέτουμε τα λιωμένα βερίκοκα, τη βανίλια, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα