Τάρτα ροδάκινο

Μια καλοκαιρινή τάρτα με ώριμα ροδάκινα και τραγανή κρούστα! Σπιτική τάρτα ροδάκινου, πεντανόστιμη και αρωματική!

Share

Υλικά:

5 μικρά ώριμα ροδάκινα
1 1/2 κούπα αλεύρι + 2-3 κουταλιές αλεύρι
3/4 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με μια πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το αραβοσιτέλαιο, το γάλα και τις βανίλιες και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέσα στο περιεχόμενο του μπωλ που έχει το αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη για την τάρτα πάνω σε μια ταρτιέρα των 26-28 εκατοστών. Την στρώνουμε καλά και ισόπαχα στην βάση και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τις 2 κουταλιές αλεύρι και το βούτυρο. Αν τα ροδάκινά μας είναι ζουμερά τότε βάζουμε στο μείγμα μας ακόμη μια κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας το μείγμα να γίνει κοκκώδες. Πλένουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε χοντρές φετούλες. Τις στρώνουμε πάνω στη ζύμη τάρτας ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά ακολουθώντας την καμπύλη της ταρτιέρας μας. Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης – βουτύρου ώστε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και να καραμελώσουν τα ροδάκινα. Αφήνουμε την τάρτα ροδάκινο να κρυώσει πριν την σερβίρουμε. Ιδανικό συνοδευτικό η σαντιγύ ή το παγωτό καϊμάκι!

ΤΑ ΠΙΟ ΝΕΑ

«Κριτική», Στέλιος Αντωνιάδης

Με γραφή ρυθμική, μελωδική, στα σύνορα της πεζογραφίας και της μοντέρνας ποίησης, ο Στέλιος Αντωνιάδης μεταδίδει μέσα από το χαρτί…

23 Αυγούστου 2019 20:17

«Θάλασσα φωτιά», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Ένα μυθιστόρημα αισθηματικό, αστυνομικό, επίκαιρο κεντημένο με την αλμύρα της αγάπης, που βουτάει σε μια θάλασσα-φωτιά, στην αθωότητα των παιδικών…

23 Αυγούστου 2019 19:40

«Καυτό», Μπιλ Μπάφορντ

Το βιβλίο αυτό διηγείται ιστορίες πάθους. Όνειρα, πιστεύω, ουτοπίες, τρέλες μονομανίες.

23 Αυγούστου 2019 19:04

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους», Μαριλένα Παπαϊωάννου

Μπαλκόνι στον κόσμο συνιστά το βιβλίο «Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους φούρνους». Δημιουργική καταφυγή σε εποχές κρίσης και παρακμής σαν τη…

23 Αυγούστου 2019 18:33

«Τα απομεινάρια μιας μέρας», Καζούο Ισιγκούρο

«Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία. «Τα απομεινάρια μιας μέρας» είναι ο προάγγελος της «Λίστας Σίντλερ»…

23 Αυγούστου 2019 17:54

«…Ή το αβγό την κότα;», Κάρλο Φραμπέτι

Ας μη σταματήσουμε να ρωτάμε ή ν' αναρωτιόμαστε, επειδή κάποια ερώτηση μας φαίνεται χαζή: και μόνο το γεγονός ότι διαμορφώθηκε…

23 Αυγούστου 2019 17:30

Χρησιμοποιούμε cookies για βελτίωση των υπηρεσιών μας και για στατιστικούς λόγους. Για να διαβάσετε τις σελίδες μας πρέπει να συμφωνήσετε με τη χρήση των cookies.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ