Ματιά

Κομπόστα, της Λιλίκας

Μια κομπόστα όνειρο… Με γεύσεις και αρώματα… Εύκολη πολύ στο να γίνει και θα αρέσει σε όλους… Άρχισα να κάνω κομπόστα όταν τα αγόρια μου ήταν μωρά… κάθε μάνα έχει αντιμετωπίσει το θέμα της δυσκοιλιότητας στο παιδάκι της… πραγματικά η κομπόστα ήταν το καλύτερο φάρμακο…

Κομπόστα, της Λιλίκας

Υλικά:

Δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
Μήλα
Αχλάδια
Πορτοκάλια
Σταφίδες
Κράνμπερι
Χυμός λεμονιού
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε μισό κιλό αποξηραμένα δαμάσκηνα, κόβουμε καρεδάκια 4 μήλα, κόβουμε 2 αχλάδια, δύο πορτοκάλια, δύο χούφτες σταφίδες, δύο χούφτες κράνμπερι, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Τα φρούτα λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη θα δέσουν την κομπόστα, οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε ζάχαρη. Αφήνουμε τα φρούτα να βράσουν 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Ένα πραγματικά υγιεινό γλύκισμα που το αγαπούν μικροί μεγάλοι. Μια καλή και γλυκιά μέρα σε όλους.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα