Ματιά

Ρυζόγαλο στο ποτήρι ελαφρύ

Ελαφρύ ρυζόγαλο με φρούτα και υπέροχη γεύση!

Ρυζόγαλο στο ποτήρι ελαφρύ

Υλικά:

125γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
350γρ. γάλα φρέσκο
50γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Υλικά για το γαρνίρισμα:
Κεράσια, φράουλες ή φρούτα εποχής

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε. Ρίχνουμε τη βανίλια, το ρύζι και σιγοβράζουμε για μία περίπου ώρα, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν το ρυζόγαλο γίνει το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη (για να μην κάνει πέτσα) και όταν κατέβει λίγο η θερμοκρασία του το μοιράζουμε σε ποτήρια. Όταν κρυώσει τελείως το βάζουμε (εάν θέλουμε στο ψυγείο). Γαρνίρουμε με μπόλικα φρούτα εποχής και το απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα